Εμμανουήλ Καραλής – Αργυρό μετάλλιο για τον πρωταθλητή του επί κοντώ με ρεκόρ καριέρας!

«Πέταξε» στα 5.87μ. και άγγιξε την κορυφή της Ευρώπης

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Εμμανουήλ Καραλής – Αργυρό μετάλλιο για τον πρωταθλητή του επί κοντώ με ρεκόρ καριέρας!

Ιστορική επίδοση για τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Ρώμη. Ο πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ επιστρέφει στην πατρίδα με το αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές του με ατομικό ρεκόρ στα 5.87μ. κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι μέχρι τα μεσάνυχτα για να παρακολουθήσουν την προσπάθειά τους.

Ο «Μανόλο», όπως τον φωνάζουν, ανέβασε ψηλά τον πήχη κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή, ξεκινώντας τα άλματά του από τα 5.50μ. και ανεβαίνοντας σταδιακά στα 5.65μ., έπειτα στα 5.75μ., πέρασε με την πρώτη τα 5.82μ., ενώ προσπάθησε (χωρίς επιτυχία) να κάνει άλμα πάνω από τα 6μ., ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αποπειράθηκε κάτι αντίστοιχο. Ο 24χρονος Εμμανουήλ Καραλής φαινόταν να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό στο πόδι που τον ταλαιπωρούσε.

Δείτε επίσης: Επικός Εμμανουήλ Καραλής: «Μαμά ρίξε ένα ξεμάτιασμα!», δήλωσε μετά την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ!

Ιστορικό μετάλλιο από τον Εμμανουήλ Καραλή

Σημειώνεται, δε, ότι ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5.87μ. κατακτώντας ρεκόρ καριέρας και δηλώνοντας έμπρακτα πως τα καλύτερα έρχονται. Αν δεν είχε απέναντί του έναν «δαιμονισμένο» Άρμαντ Ντουμπλάντις, που πέρασε τα 6.10μ. και πήγε για παγκόσμιο ρεκόρ, θα έβαζε σοβαρή ακόμα και για το χρυσό.

Το μετάλλιο του Εμμανουήλ Καραλή είναι το δεύτερο της Ελλάδας στο επί κοντώ ανδρών μετά το ασημένιο που είχε κατακτήσει το 1966 στη Βουδαπέστη ο Χρήστος Παπανικολάου. Παράλληλα είναι το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας στη Ρώμη, μετά από το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ.