Κατερίνα Στεφανίδη – Στην κορυφή της Ευρώπης: Τα δάκρυα μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου

Τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κατερίνα Στεφανίδη – Στην κορυφή της Ευρώπης: Τα δάκρυα μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου

Μία νέα σημαντική κατάκτηση για την Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ «πέταξε» στα 4.73μ. και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, που διεξάγεται στη Ρώμη αυτές τις μέρες.

Αυτό ήταν το 12ο μετάλλιο για την Ελληνίδα αθλήτρια, που συγκινήθηκε μετά την απονομή του μεταλλίου της. Η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε πως πλέον νιώθει πως έχει φτάσει στο επίπεδο που ονειρευόταν κάποτε και πως είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

Συγκινημένη η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το αργυρό μετάλλιο

«Κάθε μετάλλιο είναι διαφορετικό. Χθες είχα για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να κοιτάξω λίγο γύρω μου. Μεγαλώνεις με κάποια όνειρα τα οποία έχεις πετύχει και μετά θες παραπάνω και ξεχνάς να σταματήσεις και να κοιτάξεις γύρω σου, για να δεις ότι είσαι εκεί που ήθελες να φτάσεις», δήλωσε στην ΕΡΤ, εμφανώς συγκινημένη, η Κατερίνα Στεφανίδη.

«Ο κάθε αθλητής έχει τους στόχους του, αλλά στο τέλος είναι σημαντικό να αισθανθούμε έναν σεβασμό σε όσα έχουμε πετύχει. Περνάνε τα χρόνια και είμαι στο βάθρο, αλλά αλλάζουν οι υπόλοιπες αθλήτριες. Γίνονται πιο... μικρές. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αθλήτριες που έγιναν και θα γίνουν παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αλλά εγώ εκεί... Επιμένω!», τόνισε με χιούμορ η Κατερίνα Στεφανίδη στη συνέχεια.

«Χθες έκανα το πρώτο 70άρι που έκανα από το Ευρωπαϊκό του Μονάχου το 2022, είναι ουσιαστικά η δεύτερη καλύτερη επίδοση από το Τόκιο. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι υπάρχει φέτος μια πρόοδος. Ας σταθεροποιηθώ εκεί και ας έρθει η άνοδος. Ο αγώνας θα μπορούσε να είχε πάει μέτρια, αλλά ξεκινάμε για το υπόλοιπο της σεζόν με ένα επίπεδο πιο πάνω. Δεν αλλάζει τίποτα με τον προπονητή μου. Το μεγαλύτερο λάθος ενός αθλητή μετά από επιτυχία είναι να βάζει τον εαυτό του να λέει ότι πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο, τίποτα δεν αλλάζει», κατέληξε στις δηλώσεις της η Κατερίνα Στεφανίδη.