Μυρτώ Πισπινή - Συγκλονίζει μιλώντας για τον θάνατο του γιου της: «Θες να ουρλιάξεις, το έχω κάνει κιόλας»

Δύο χρόνια μετά δηλώνει: «Τώρα το παίρνω απόφαση»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μυρτώ Πισπινή - Συγκλονίζει μιλώντας για τον θάνατο του γιου της: «Θες να ουρλιάξεις, το έχω κάνει κιόλας»

Πολλοί μπορεί να τη θυμούνται από τον ρόλο της στη σειρά «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου, όπου υποδυόταν την «Μαριάννα». Η Μυρτώ Πισπινή έχει επιλέξει πλέον μία τελείως διαφορετική ζωή, μακριά από τα φώτα, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρίδη για τους λόγους που κάνει την επανεμφάνισή της, επιλεκτικά σε ορισμένα ΜΜΕ.

Όπως τόνισε, θέλει να βοηθήσει γονείς που βιώνουν το πένθος της απώλειας ενός παιδιού. Η Μυρτώ Πισπινή έχασε τον γιο της, Χρήστο, πριν από δύο χρόνια, με τις περιγραφές της για εκείνο το διάστημα να συγκινούν.

Η εξομολόγηση από τη Μυρτώ Πισπινή

«Ο μόνος λόγος που το τελευταίο διάστημα βγαίνω σε κάποια Μέσα, είναι γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο, επειδή έχασα πριν δυο χρόνια τον γιο μου. Για πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα σε επαφή με την τεράστια δυσκολία που έχει ένα πένθος. Δεν είχα χάσει ούτε τους γονείς μου, δεν ήξερα πως είναι. Λίγους μήνες μετά την απώλεια του γιου μου δημιούργησα την “Ομάδα πενθούντων γονέων για τον Χρήστο” επειδή δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα τέτοια ομάδα στήριξης», δήλωσε αρχικά η Μυρτώ Πισπινή.

Και συμπλήρωσε: «Συναντιόμαστε κάθε Σάββατο σε έναν χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος Κηφισιάς. Είναι ένας χρόνος που λειτουργεί αυτή η ομάδα, το παλεύουμε όσο μπορούμε και εκεί που καταλήγουμε πάντα είναι ότι η μοναδική ουσιαστική βοήθεια είναι να αναπτυχθεί μέσα μας μια αίσθηση υπομονής, να αφεθείς σε αυτό που συμβαίνει, γιατί αν το πολεμήσεις μπορεί να τρελαθείς».

«Είναι ένα τσουνάμι που έρχεται και αν τρομάξεις από αυτό, και πας να το αποφύγεις, υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ουσίες να αρρωστήσεις και σωματικά και ψυχικά. Πέρα από την ψυχοθεραπεία ίσως για ένα διάστημα χρειαστεί και κάποια φαρμακευτική αγωγή, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να έχεις φίλους. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά. Αν ο πόνος είναι χίλια, με τη μοναξιά γίνεται εκατομμύρια», τόνισε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης η Μυρτώ Πισπινή.

«Τυχαίνει να είμαι μόνη μου, έχω χωρίσει από τον σύζυγό μου και δεν έχω άλλο παιδί, οπότε πέρα από τον πρώτο χρόνο που με φιλοξενούσε ο πατέρας του, ζω μόνη μου στο σπίτι που ζούσα με το παιδί μου. Τον πρώτο καιρό ήταν μια κόλαση, τώρα τα έχω καταφέρει. Ευτυχώς έχω τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Με τον χρόνο συνηθίζεις την καθημερινότητα με την απώλεια, σαν να χωράει μέσα σου αυτό που συνέβη και ήταν αδιανόητο, και θες να ουρλιάξεις -το έχω κάνει κιόλας. Τώρα είμαι στο στάδιο που το παίρνω απόφαση» εξομολογήθηκε εν συνεχεία η Μυρτώ Πισπινή, λέγοντας πως χτίζει μία νέα ζωή από το μηδέν.