Τάσος Μπιρσίμ: Το τελευταίο αντίο στη Ριτσώνα - Η επιθυμία της οικογένειας του εμβληματικού σκηνοθέτη

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Tη Δευτέρα 10/6 ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπιρσίμ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 6/6 με τον γιο του εμβληματικού σκηνοθέτη να κάνει γνωστή τη δυσάρεστη είδηση μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση (δείτε εδώ).

Ο μάγος της εικόνας, όπως τον έλεγαν αλλιώς είχε αγαπηθεί από πολλά τηλεοπτικά πρόσωπα, ωστόσο το δημόσιο αντίο της Έλλης Στάη στο δελτίο ειδήσεων του Open ήταν πολύ συγκινητικό: «Θα ήθελα να πριν πούμε οτιδήποτε να πω δύο κουβέντες για τον χαμό του Τάσου Μπιρσίμ, αυτού του πολύ σημαντικού σκηνοθέτη των media. Ο Τασούλης μας, έτσι τον λέγαμε.

Ήμουν και εγώ μία από αυτούς που τους πήρε από το χεράκι, από την πρώτη μέρα και μας γνώρισε τις κάμερες και όλα αυτά, τα οποία γίνονται μπρος και πίσω.

Πραγματικά σημαντικός, γιατί σε μια εποχή που δεν υπήρχαν αυτά τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν σήμερα, η εικόνα που έβγαζε ήταν εικόνα σαν να είχε δέκα drones, σαν να είχε ό,τι υπάρχει σήμερα, πριν 30 χρόνια αυτά. Ήμουν και εγώ μια από αυτούς, που με πήρε από το χεράκι και μας έμαθε αυτό, το οποίο έπρεπε να μάθουμε για να πορευτούμε», (δείτε εδώ το βίντεο).

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπιρσίμ

Μέσα από πλάνα που πρόβαλε η εκπομπή Αταίριαστοι το πρωί της Δευτέρας 10/6 βλέπουμε το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη, που έφυγε σε ηλικία 84 ετών. Ο ίδιος είχε επιλέξει να αποτεφρωθεί και έτσι φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν στη Ριτσώνα. Τέλος να αναφέρουμε εδώ, πως η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο γηροκομείο του Λεωνιδίου από όπου καταγόταν ο σκηνοθέτης.

Ο Τάσος Μπιρσίμ διέγραψε μία λαμπρή καριέρα στον χώρο των ΜΜΕ, συμβάλλοντας στη θεμελίωση των ΑΝΤ1, MEGA και ΣΚΑΪ, καλύπτοντας μεγάλες στιγμές όπως η υποδοχή του Euro 2002, των Ολυμπιακών του 1996, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, ενώ υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980 και έδινε ξεχωριστή πνοή με την κάλυψή του στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος τον είχε ξεχωρίσει γι' αυτόν τον λόγο.