Πύρρος Δήμας: «Να σας διαβεβαιώσω ότι....» - Το πρώτο μήνυμα για την ήττα του στις Ευρωεκλογές 2024

«Θα συνεχίσω να είμαι ο Πύρρος όλων των Ελλήνων»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Πύρρος Δήμας αποφάσισε να εμπλακεί στην πολιτική και συγκεκριμένα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 θέτοντας υποψηφιότητα ως Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Την Κυριακή 9/6 μετά την καταμέτρηση των ψήφων ο γνωστός Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής στην άρση βαρών ενημερώθηκε, πως τελικά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων και έτσι μένει εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

Τη Δευτέρα 10/6 ο Πύρρος Δήμας έκανε την πρώτη του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ευχαριστώντας τον κόσμο, που τον ψήφισε για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ο ίδιος παράλληλα ευχήθηκε καλή θητεία σε όσους εκλέχθηκαν από το κόμμα.

Δείτε επίσης: Πύρρος Δήμας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την γέννηση της κόρης του - «Θα της δώσουμε το όνομα της...»

Η πρώτη ανάρτηση του Πύρρου Δήμα μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024

«Ηταν ένα συναρπαστικό ταξίδι που τελειώνει εδώ. Είχα όμως την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Ηταν μία εμπειρία που θα κουβαλάω πάντα μέσα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να είμαι ο Πύρρος όλων των Ελλήνων.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που ήρθαν όλοι εθελοντικά και συμμετείχαν στην προσπάθεια. Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους 21 ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα μας», έγραψε ο Πύρρος Δήμας.


Σχετικά με τα πρόσωπα που εν τέλει εκλέχθηκαν ως Ευρωβουλευτές ακολουθεί η παρακάτω λίστα.

Νέα Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ

  • Κώστας Αρβανίτης
  • Νίκος Φαραντούρης
  • Νίκος Παππάς
  • Έλενα Κουντουρά

ΠΑΣΟΚ

Ελληνική Λύση

  • Φραγκούλης Φράγκος
  • Γαλάτω Αλεξανδράκη

ΚΚΕ

  • Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος
  • Κώστας Παπαδάκης

Νίκη

Πλεύση Ελευθερίας

  • Μαρία Ζαχαριά

Φωνή Λογικής

Από την Νέα Δημοκρατίας εκτός έμειναν ο Πύρρος Δήμας, η Νόνη Δούνια και η Βούλα Πατουλίδου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Σοφία Μπεκατώρου, Μάριος Αθανασίου, Δημήτρης Πανόπουλος και Νάσος Παπαργυρόπουλος. Εκτός έμεινε και ο Μπάμπης Στόκας που ήταν υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και ο Κλέων Γρηγοριάδης με τον Γιώργο Χρανιώτη, που ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25.