Μάικλ Μόσλεϊ: «Μου ήρθε η μυρωδιά, είδα τον μακαρίτη, ήταν ανάσκελα με...» - Ανατριχιάζει ο άντρας που εντόπισε το άψυχο σώμα του

Τα δύο πιθανά σενάρια για τα αίτια θανάτου του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μάικλ Μόσλεϊ: «Μου ήρθε η μυρωδιά, είδα τον μακαρίτη, ήταν ανάσκελα με...» - Ανατριχιάζει ο άντρας που εντόπισε το άψυχο σώμα του

Τραγική φαίνεται πως είναι η κατάληξη για τον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, μετά την πολυήμερη εξαφάνισή του στην Σύμη όπου έκανε διακοπές, καθώς το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου δημοσιογράφος της ΕΡΤ εντόπισε την σορό ενός άνδρα, ο οποίος φορά τα ίδια ρούχα τα οποία φορούσε την τελευταία φορά που εντοπίστηκε εκείνος στο νησί (δείτε εδώ βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση).

Βρέθηκε κοντά σε beach bar στην Αγία Μαρίνα και κατάλαβαν πως βρισκόταν εκεί εξαιτίας του ρολογιού του, το οποίο γυάλιζε στον ήλιο. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος και αστυνομικοί, με έναν από τους τελευταίους να τραυματίζεται στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το σημείο, ευτυχώς όχι σοβαρά, ωστόσο απομακρύνθηκε με φορείο.

Τα σενάρια για τα αίτια θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ και η αποκάλυψη του ανθρώπου που τον εντόπισε

Το σώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη, ανάσκελα, με το κεφάλι προς την θάλασσα, έχοντας μάλιστα ένα τραύμα, πιθανότατα εξαιτίας της πτώσης του. Τα σενάρια για τον θάνατό του, μέχρι στιγμής, είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός πως ίσως ζαλίστηκε και να σταμάτησε για να ξεκουραστεί, αλλά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ξεψύχησε, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι την ώρα που περπατούσε, παραπάτησε ή γλίστρησε, καθώς το σημείο εκείνο είναι δύσβατο, αφήνοντας την τελευταία πνοή του από τη ζέστη.

Ο άνθρωπος που τον βρήκε πρώτος, Ηλίας Τσαβαρής, μιλώντας στο MEGA, εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, και ανατρίχιασε: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μια ματιά εκεί. Όπως πέρασα τον φράχτη μου ήρθε η μυρωδιά, έντονη πολύ, είδα τον μακαρίτη, γυάλιζε το ρολόι του από μακριά, ήταν ανάσκελα με τα χέρια όρθια και πλησίασα για να είμαι σίγουρος. Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα και εθελοντές. Τυχαία πήγα από εκεί και με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε “πήγαινε τσέκαρε εκεί”. Με το που έφτασα εκεί η μυρωδιά ήταν…».