Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Καλό παράδεισο αγαπημένη μας...» - ''Ρίγη'' συγκίνησης στο X/Twitter με το αντίο στην σπουδαία ηθοποιό

Τα μηνύματα των χρηστών μετά την είδηση θανάτου της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η είδηση θανάτου της Δέσποινας Στυλιανοπούλου σκόρπισε θλίψη την Παρασκευή 7/6 στον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό που είχε απολαύσει όλα αυτά τα χρόνια την σπουδαία ηθοποιό μέσα από τις ερμηνείες της.

Τα μηνύματα στο X/Twitter έχουν κατακλύσει την πλατφόρμα με το όνομα της Δέσποινας Στυλιανοπούλου να γίνεται trend μέσα από τα σχόλια των χρηστών για το ταλέντο της ηθοποιού. Το αντίο στο πρόσωπό της είναι μεγάλο και προκαλεί έντονη συγκίνηση.

Δείτε επίσης: Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Που και πότε θα γίνει η κηδεία της

Τα μηνύματα στο X/Twitter για τον θάνατο της Δέσποινας Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου με καταγωγή από τη Μεσσήνη γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1932. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Πηγή: Wikipedia