Μαρίνα Ψάλτη – Συγκλονίζει η σύζυγός του Γιάννη Φέρτη: «Είπα ότι πρέπει να "φύγει", δεν είναι αυτό ζωή»

«Ο θάνατός του ήταν μία φριχτή ανακούφιση»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η σύζυγος του αείμνηστου Γιάννη Φέρτη, μέχρι την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή, μίλησε στο «Στούντιο 4» για τις δύσκολες μέρες που πέρασε εκείνος με την άνοια, αλλά και τις δικές της προσωπικές δυσκολίες. Η Μαρίνα Ψάλτη τόνισε, μεταξύ άλλων ότι επέλεξε να μην μιλάει για την κατάσταση της υγείας του από σεβασμό, αλλά και μία φορά που το έκανε, είπε ψέματα προκειμένου να προστατέψει στην ιδιωτικότητά του.

«Ο θάνατος του Γιάννη Φέρτη ήταν μία φρικτή ανακούφιση. Γενικά είμαι ειλικρινής και μέχρι τώρα δεν βγήκα να μιλήσω, παρότι το ήθελαν διάφοροι, γιατί δεν είναι όλα για πούλημα. Δεν θα το έκανα ποτέ όσο ζούσε ο Γιάννης. Είναι κι ένας τρόπος να το ξορκίσω, να το αρθρώσω, να τελειώνει. Ήταν μία τελείως διαφορετική κατάσταση ο θάνατος της μητέρας μου, στη συνείδησή μας ο γονιός ξέρουμε ότι θα “φύγει”, και ας ήταν σχεδόν συνομήλικος ο Γιάννης με τους γονείς μου. Επειδή ήταν σύντροφός μου, δεν τον έβλεπα ποτέ σαν έναν γέρο που θα "φύγει"», ανέφερε η Μαρίνα Ψάλτη.

Δείτε επίσης: Κηδεία Γιάννη Φέρτη: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι...» - Τα πρώτα λόγια της Μαρίνας Ψάλτη μετά τη συγκινητική τελετή

Μαρίνα Ψάλτη: «Όταν έγινε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

«Το σπίτι είναι άδειο και αυτό με πονάει πολύ. Όταν κάποια στιγμή αρρώστησε και έπρεπε να νοσηλευτεί, και ήμασταν ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο, υπήρχαν στιγμές που λύγιζα. Έμενα 17 ώρες στο νοσοκομείο και μία τραπεζοκόμος μου έφερνε κάθε βράδυ δύο μπουκαλάκια νερό. Αυτό με τσάκιζε, γιατί υπήρχαν άνθρωποι που μου πρόσφεραν χωρίς να περιμένουν κάτι από μένα», συνέχισε η σύζυγος του Γιάννη Φέρτη στην περιγραφή της

«Είπα κάποια στιγμή “Πρέπει να φύγει, δεν είναι αυτό ζωή, ούτε στον εχθρό μου”. Αλλά όταν έγινε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, σκεφτόμουν ότι δεν θα τον ξαναδώ, δεν θα τον ξανακούσω, στο χέρι μου έχω ακόμα την αφή του χεριού του. Αλλά αυτή δεν είναι ζωή για κανέναν. Είχα γίνει Κέρβερος, μία τρελή, για να προστατέψω την αξιοπρέπειά του. Δεν ήθελα να τον δουν, ήθελα να τον προστατέψω από την ανθρωποφαγία», τόνισε προς το τέλος της συζήτησης για τον Γιάννη Φέρτη η Μαρίνα Ψάλτη.

«Καλά έκανα και είπα ψέματα για την υγεία του»

«Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, εξαιρετικά δύσκολα. Έχω 2-3 εξαιρετικούς φίλους και ανά πάσα στιγμή ήταν δίπλα μου στο τηλέφωνο, γιατί κλείστηκα σπίτι μου. Και κυρίως βράχος ακλόνητος η αδελφή μου, η Ιωάννα. Αν δεν είχα την αδελφή μου, δεν ξέρω αν θα ήμουν σε αυτόν τον καναπέ να κουβεντιάζουμε», τόνισε σε διαφορετικό σημείο της κουβέντας η Μαρίνα Ψάλτη.

«Μέσα σε όλο αυτό έχεις και τον φόβο μην κρεμαστείς στα μανταλάκια. Υπήρχε η διαρροή μίας ανάρτησης, είπα ψέματα και καλά έκανα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα το συγκεκριμένο πρόσωπο – δεν θέλω να πω όνομα – να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση χωρίς να με ενημερώσει», αποκάλυψε η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού.

«Άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνα οι δημοσιογράφοι, έπαθα 7 εγκεφαλικά, ο Γιάννης ακόμα επικοινωνούσε και κόντεψα να τρελαθώ. Το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα. Του είπα ότι χάλασε η τηλεόραση. Από μία εκπομπή επέμεναν και τους είπα: “Δεν ισχύει τίποτα, σας παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους”», συμπλήρωσε η Μαρίνα Ψάλτη.