Συγκλονίζει ο Γιώργος Αλκαίος: «Πέρασα από καταχρήσεις!», «Οι γονείς μου δεν τα βρήκαν και υπήρχε ένα παιδί που τυραννήθηκε»

Η σπάνια εξομολόγηση και οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Γιώργος Αλκαίος: «Πέρασα από καταχρήσεις!», «Οι γονείς μου δεν τα βρήκαν και υπήρχε ένα παιδί που τυραννήθηκε»

Ο Γιώργος Αλκαίος, το βράδυ της Πέμπτης 6/6, βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24, Καλύτερα Αργά, και προχώρησε σε μία σπάνια προσωπική εξομολόγηση. Μίλησε, συγκεκριμένα, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, τα οικογενειακά του προβλήματα, την Eurovision και την αλλαγή στην εμφάνισή του λόγω των κιλών του.

Οι σπάνιες αποκαλύψεις του Γιώργου Αλκαίου για την ζωή του

«Γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα στην Αμερική τα πρώτα 4 χρόνια, μετά γυρίσαμε εδώ, έγιναν τα καθέκαστα και από τότε εδώ. Έρχεται η ώρα του να γυρίσω στην Αμερική, σε δυο χρονάκια... Σαν χώρος είναι δύσκολος. Αλλά επειδή έχω κάνει κάποια πράγματα στο παρελθόν και τώρα μπήκε και το "Ώπα" στην ταινία της Βαρδάλος για το "Γάμος αλά Ελληνικά 3", έχω ανοίξει την πόρτα της Universal και της Sony, οπότε έχουμε συζητήσει για κάποιες συνεργασίες. Θα πάω να γνωριστούμε. Πάντα ένα ταξίδι είναι συναρπαστικό, οπότε ό,τι και να γίνει. Πολλοί ονειρευτήκανε τη διεθνή καριέρα, αλλά πρέπει να το κατέχεις και να είσαι έτοιμος», είπε αρχικά.

Για την επιστροφή του στη μουσική, επισήμανε: «Το θέμα καριέρας από ένα σημείο και μετά σταματάει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις είναι διαφορετικές πτυχές του ταλέντου σου. Αυτό έκανα αυτά τα χρόνια. Έκανα μια δύσκολη κίνηση που δεν γίνεται συνήθως ούτε στο εξωτερικό το έχει κάνει κανείς. Έκανα 11 χρόνια αποχή, γιατί ήθελα να μάθω νέα πράγματα, πώς γράφουν κανονικά μουσική κινηματογράφου, έκανα σεμινάρια 4 τρίμηνα μέσω Skype. Ήθελα να μάθω και με το που έμαθα ήρθε και η ευκαιρία.

Όταν έφυγα από την Αθήνα για να πάω στη Μήλο ήμουν μετά ακριβώς από τη Eurovision. Τα 4-5 χρόνια πριν από τη Eurovision δεν μπορούσα να ακολουθήσω τα πράγματα καθόλου. Δεν μπορούσα να εμφανιστώ, δεν καταλάβαινα τι φαίνεται. Γινόταν πανικός. Καλύτερα αργά παρά να βιάζεσαι. Στη δισκογραφία εγώ μεγάλωσα με παραγωγούς μεγάλα ονόματα παραγωγών και το βασικό που μου έλεγαν είναι πως ό,τι κάνεις έχει υπογραφή και ότι ένα λάθος να κάνω θα μείνει για πάντα. Οπότε έμαθα στο καλύτερα αργά. Άρχισε η προχειρότητα και δεν μπορούσα. Δεν είχα αντίκρισμα.

Το comeback μέσα από την εκπομπή που έκανα το βράδυ εκείνο, δεν το έκανα επί τούτου. Το comeback σημαίνει επιστρέφω σε αυτά που έκανα. Δεν κάνω αυτό που έκανα παλιά. Τραγουδάω αυτά που είχα με άλλο τρόπο. Το comeback ουσιαστικά σαν καλλιτέχνης θα το κάνω τον Οκτώβρη με το νέο άλμπουμ που μπορεί να είναι και το τελευταίο».

«Πριν το 2000 έκανα ό,τι έβγαινε. Ήμουν ανέμελος. Όταν βλέπω τον εαυτό μου στη Eurovision είναι… άλλος. Έκανα 8 μήνες διατροφή και γυμναστική για να είναι η εικόνα σωστή στην σκηνή με τους χορευτές. Τότε διαλέξαμε, δυστυχώς, γραμμωμένους χορευτές και έπρεπε να φτάσω λίγο κοντά. Δεν βγήκα γραμμωμένος.

Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση, με ενδιαφέρει η υγεία. Επειδή έκανα τώρα τις εξετάσεις μου και μου είπαν ότι πρέπει να χάσω κιλά. Μέχρι τον Οκτώβρη θα το φέρω στα ίσα του. Τρώω πολύ γλυκά, είναι κληρονομικό από τον παππού. Η ζημιά έγινε στο νησί. Δεν υπάρχει ο χειμώνας στο νησί, δεν παίζεται. Είναι μαγικό το τοπίο. Κάθονται όλοι στα εστιατόριά τους και κάνουν τα καλύτερα, αλλά τα καλύτερα έρχονται πάνω σου. Της Eurovision το αποτέλεσμα άρχισε να δοκιμάζει τα πιάτα της Μήλου.

Βγήκαμε την ίδια χρονιά με τον Σάκη. Κάνανε ολόκληρο συμβούλιο αν θα βγω με ανοιχτό το πουκάμισο, όπως ο Σάκης. Μου έλεγαν "σήκωσε λίγο την μπλούζα σου να δούμε αν μπορείς να βγεις με ανοιχτό πουκάμισο". Βγήκα καλυμμένος. Έχω έναν ηθικό κώδικα πολύ συγκεκριμένο που δεν θέλω να περνάει τα όρια», ανέφερε επίσης.

Δείτε επίσης: «Βγήκε ο πατέρας σου και είπε ότι δεν θα πάει καλά το...» - Η "άβολη" ερώτηση του Λιάγκα στον Γιώργο Αλκαίο

«Στα 18 - 19 μου πέρασα από καταχρήσεις. Το ισορρόπησα με τη μία, δεν μου άρεσαν. Κανέναν 8μηνό, κανένα χρόνο το πολύ. Έπρεπε να το κάνω για να ξέρω τι είναι. Δεν μου άρεσε. Η νύχτα είναι μια χαρά για ένα παιδί που γίνεται διάσημο πολύ νωρίς αν είναι προσεκτικό και εύστροφο.

Ο πατέρας μου δεν ήθελε να μπλέξω με τη νύχτα και τραγούδια. Πίστευε ότι επειδή είμαι πολύ του αθλητισμού και με είχε πάρει ο Παναθηναϊκός στην παιδική ομάδα με συμβόλαιο και δελτίο, ότι θα πάω προς τα εκεί. Αλλά εγώ γρατζουνούσα την κιθάρα και το έβλεπε ότι έρχεται η κατάρα! Ενώ είχα την εσωστρέφεια, δεν την έδειχνα, είναι λίγο ανωμαλία αυτό που λέω, προσπαθούσα να την καλύψω με την πλάκα μου».

Μιλώντας για τη μητέρα του, είπε: «Είναι μια ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου μέχρι τα 40 μου. Εκεί το έλυσα, αν έκανε καλά ο πατέρας μου που με πήρε από την Αμερική. Δεν πρέπει να αναρωτιέσαι. Το παρελθόν έχει γίνει, έχει τελειώσει. Ο μόνος λόγος να ανατρέξεις είναι για να δεις τα λάθη σου.

Τα παιδικά χρόνια ήταν δύσκολα γιατί τότε δεν υπήρχαν χωρισμένοι γονείς. Ήμουν το μόνο παιδί χωρισμένων παιδιών στο σχολείο. Τώρα θα ήμουν άνετος, τότε δεν ήταν άνετο. Όταν ερχόταν η γιαγιά μου να με πάρει από το δημοτικό έβλεπαν μια μεγάλη κυρία που δεν γινόταν να είναι η μαμά μου. Οπότε τα παιδιά μου έκαναν bullying, όχι όπως αυτό που γίνεται τώρα, αλλά bullying έχουμε δεχθεί όλοι στο σχολείο.

Eίχα παράπονο από τη μαμά μου και της το ανέφερε όταν την είδα. Έπρεπε να το λύσω. Ο πατέρας μου μου έλεγε την πλευρά του, αλλά έπρεπε να μάθω την άλλη πλευρά. Το ρεζουμέ από όλο αυτό ήταν ότι δύο άνθρωποι δεν τα βρήκαν και υπήρχε ένα παιδί που τυραννήθηκε λίγο. Δεν το λέω για να λυπηθούμε το παιδί, απλά ήτα δύσκολα τα χρόνια. Δεν βρήκα την απάντηση που ήθελα.

Μετά τη γνωριμία μας στα 16 μου στην Αμερική, κρατήσαμε λίγο επαφή, μετά έφυγα από το σπίτι με τη βοήθεια της γιαγιάς, έμεινα μόνος μου. Κάποια χρόνια δεν επικοινωνήσαμε και μετά έγινα γνωστός. Την πρώτη 5ετία που έγινα γνωστός ήρθαν οι συναυλίες στην Αμερική και η μητέρα μου δεν ήξερε ποιος είμαι.

Την πήρα τηλέφωνο και της έκλεισα εισιτήρια για τη Βοστόνη και ήρθε με τον άντρα της και τα τρία της παιδιά. Η ελληνική παροικία της Βοστόνης ήξερε όλη μου την κατάσταση. Με το που καταλαβαίνουν ότι είναι εκεί η μητέρα μου σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και κλαίγανε. Εκεί γνώρισα και τα αδέλφια μου. Η μητέρα μου είχε τρία παιδιά και δεν μπορούσα να μπω εγώ στη ζωή της, δεν γινόταν να το κάνω αυτό, γιατί θα είχαν αμφιβολίες».

Δείτε επίσης: «Έχω τρία αδέρφια που την θεωρούν μαμά κι εγώ όχι» - Η σπάνια εξομολόγηση για το δύσκολο διαζύγιο των γονιών του

Για το βιβλίο που ετοιμάζει με τίτλο «Τα 5 καμπανάκια», επισήμανε: «Έχω ακούσει τα τρία μέχρι τώρα. Καταλαβαίνει ο άλλος πότε είναι λάθος αυτό που κάνει. Το πρώτο ήταν 16 χρονών, “πρέπει να φύγεις από το σπίτι”. Χτύπησε το καμπανάκι, είπα ναι και έφυγα».

«Στις σχέσεις μου ήμουν δύσκολος. Στα 23 η διαχείριση ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Όχι για τα χρήματα, δεν δίνω σημασία. Όταν είχα την ευκαιρία να αγοράσω αυτοκίνητο το έκανα. Αλλά δεν έκανα υπερβολές. Όταν είσαι 23 και έχεις ένα συμβόλαιο 5ετές με ρήτρα μισό δις έχεις άγχος. Χρόνος δεν υπήρχε για προσωπική ζωή. Υπήρχαν φιλικές σχέσεις που έπρεπε να τις έχω τελειώσει χρόνια πριν και άλλες που δεν έπρεπε. Και ερωτικές σχέσεις. Δεν έπαιξε ρόλο η διασημότητα. Έζησα κάτι που ήταν πολύ ωραίο αλλά μετά ήρθε η ευθύνη».

«Ψωνίστηκα μόλις ακούστηκε το πρώτο άλμπουμ, το πρώτο καλοκαίρι. Είπα θα κάνω συναυλίες! Ο κανένας… Με ένα άλμπουμ! Δεν ήταν η ώρα ακόμα. Έπρεπε να πάω με κάποιον. Πού να πάω με ένα τραγούδι; Ήταν αστείο. Πείνασα εκείνο το καλοκαίρι. Έβγαζα τον μήνα με 16 κεφτεδάκια και ένα πακέτο μακαρόνια και καφέ το πρωί. Αλλά, άρχοντας! Μετά ήρθε η πρόταση να πάω στο Τούνελ σε ένα δυνατό σχήμα».