Λευτέρης Ελευθερίου: «Όταν γίνεται cancel πρέπει τα χρήματα από τις διαφημίσεις να πηγαίνουν για τις δίκες των θυμάτων»

Πώς σχολίασε την υπόθεση Φιλιππίδη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λευτέρης Ελευθερίου: «Όταν γίνεται cancel πρέπει τα χρήματα από τις διαφημίσεις να πηγαίνουν για τις δίκες των θυμάτων»

Ο Λευτέρης Ελευθερίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον, όπου μίλησε με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά για το cancel στα social media και όλα τα επακόλουθα. Παράλληλα ο ηθοποιός σχολίασε την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με αφορμή το σημερινό εφετείο, αλλά και όλες τις αντίστοιχες υποθέσεις επωνύμων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Έγινε ένα μεγάλο cancel εκείνη την εποχή, όχι αδικαιολόγητα και σίγουρα δεν μπορώ να το πω. Εγώ δεν ήμουν θύμα, αλλά είχαμε βγει σε μια ομαδική καταγγελία και λέγαμε ότι θα προτιμούσαμε γενικά να αλλάξει λίγο το κλίμα των προβών και των παραστάσεων. Ένας άνθρωπος που είναι διάσημος, μπορεί μια ρετσινιά να την κουβαλάει σε όλη του τη ζωή, ενώ ένας άνθρωπος που είναι βενζινάς ή μάστορας να το κάνει και μετά από δυο χρόνια θα το ξέρει μόνο ο κοινωνικός του περίγυρος», τόνισε αρχικά ο Λευτέρης Ελευθερίου, αναφορικά με την υπόθεση Φιλιππίδη.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Ελευθερίου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Μακάρι να επιστρέψει και να δουλέψει ξανά στο θέατρο»

Και συνέχισε λέγοντας: «Το τεράστιο σφάλμα για μένα είναι να μην κατευθύνεις τους ανθρώπους που έχουν βιώσει κάτι, ώστε να βρουν κάποιους που θα τους βοηθήσουν, και να μιλήσουν γι' αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς μπορεί να έχουμε ενοχικότητα, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Οπότε περνάει αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που λένε, “Έτσι δουλεύαμε δέκα χρόνια, έτσι μάθαμε κι εμείς”, συνηθίζεις».

Ο Λευτέρης Ελευθερίου για τις δίκες στο metoo

«Αυτά πρέπει να πηγαίνουν στα δικαστήρια, γιατί μπορεί να πεις ανυπόστατα πράγματα. Τα social μπορεί να οδηγήσουν σε κανιβαλισμό και να χαθούν τα πολύ σοβαρά που έχουν γίνει. Δεν είναι θέμα να λιθοβολίσουμε τον άλλον και να τον πολτοποιήσουμε, αλλά να δούμε τι έχει συμβεί και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί μεγάλα τραύματα» , τόνισε εν συνεχεία ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης ανέπτυξε τον συλλογισμό του, λέγοντας: «Όταν γίνεται το cancel και βγαίνεις και διεκδικείς followers από αυτούς και θέλεις να βγαίνεις στην επικαιρότητα, καλό είναι ένα κομμάτι της διαφήμισης που θα πάρεις εκείνη την περίοδο, να το διαθέσεις για τα παιδιά που δεν είναι τόσο διάσημα και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια και μπορεί να μην έχουν να πληρώσουν και τη δίκη».

Ο Λευτέρης Ελευθερίου κατέληξε λέγοντας πως: «Από τη στιγμή που έγινε το cancel, θα έπρεπε να φτιάξουμε ένα σωματείο και από τις διαφημίσεις που παίρνουμε εκείνη την περίοδο από τις κοινωνικές καταγγελίες, να τα διαθέτουμε για τις δίκες που θα γίνουν προς όφελος των θυμάτων».