Ανθή Βούλγαρη: «Μου είπε "πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα σου" και τσακώθηκα μαζί του δημοσίως»

Η εξομολόγηση για τον σεξισμό που βίωσε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ανθή Βούλγαρη: «Μου είπε

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ ήταν η Ανθή Βούλγαρη το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησε για τον σεξισμό που βίωσε στο ξεκίνημα της καριέρας της, και συνεχίζει να βιώνει μέχρι σήμερα.

«Δεν θα έλεγα ότι έχει απαξιωθεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου, έχει αλλάξει, όπως άλλαξε το επάγγελμα του ηθοποιού και του τραγουδιστή, που κάποτε ήταν “τοτέμ”. Ο κόσμος θεωρεί ότι είμαστε μέρος ενός συστήματος, αλλά θα πω ότι δεν είμαστε όλοι. Προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί, δεν τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά δεν “τα παίρνουμε” ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο κόσμος πιστεύω ότι καταλαβαίνει πως προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε αρχικά η Ανθή Βούλγαρη.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η Ανθή Βούλγαρη: «Όταν έμπαινα στο χειρουργείο έλεγα “Να δούμε αν θα βγούμε”»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε η Ανθή Βούλγαρη

Όπως αποκάλυψε αμέσως μετά, ακόμα και φέτος συνεχίζει να ακούει υποτιμητικά και σεξιστικά σχόλια. «Έχω ανοίξει διάλογο και έχω τσακωθεί με τηλεθεατή δημοσίως, που μου έχει πει “πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα σου” σε μηνύματα το 2024! Άνοιγα πολύ πιο συχνά διάλογο στο παρελθόν, τώρα δεν είναι τόσο επικριτικά τα σχόλια και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Είναι απίστευτο ότι μπορεί να ακούσεις δέκα θετικά και να σε επηρεάσει το ένα αρνητικό. Αυτό θέλει δουλειά με τον εαυτό σου», τόνισε εν συνεχεία η Ανθή Βούλγαρη.

«Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτό που δεν είναι πολύ κοντά σ' εμάς. Όταν κάτι είναι πολύ καινούριο, επαναστατούμε και θυμώνουμε, μέχρι να το συνηθίσουμε. Ως γυναίκα αντιμετώπισα σεξισμό. Αλλά όταν ένας άνθρωπος ξέρει τι θέλει και πού πηγαίνει, όλα τα άλλα γύρω είναι Σειρήνες», κατέληξε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η Ανθή Βούλγαρη.