Σοφία Μπεκατώρου για Δημήτρη Παπανώτα: «Έβγαινε στις τηλεοράσεις και έκανε δηλώσεις! Είναι ένας δημοσιογράφος που...»

Τι είπε για την απομάκρυνση του από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοφία Μπεκατώρου για Δημήτρη Παπανώτα: «Έβγαινε στις τηλεοράσεις και έκανε δηλώσεις! Είναι ένας δημοσιογράφος που...»

Η Σοφία Μπεκατώρου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι στο MEGA, σήμερα Κυριακή 2/6. Μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα (δείτε τες εδώ) που τον έθεσαν εκτός ευρωεκλογών και κόμματος.

Τι είπε η Σοφία Μπεκατώρου για τον Δημήτρη Παπανώτα;

Αφού μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο κόμμα, απάντησε για τον Δημήτρη Πανανώτα: «Εγώ, ως όφειλα, μίλησα και είπα ότι εδώ κάποια πράγματα δεν ειπώνονται με τον σωστό τρόπο. Ούτε ήμουν αυτή που κίνησε κάποια διαδικασία και δεν θα το έκανα γιατί δεν λειτουργώ έτσι στη ζωή μου. Ο κύριος Παπανώτας είναι ένας δημοσιογράφος που κινείται χρόνια στο χώρο, δεν θα του πω εγώ τι θα πει. Έχει λόγο και τον χρησιμοποιεί όπως θέλει».

Και συμπλήρωσε: «Ο κύριος Παπανώτας ποτέ δεν με πήρε ένα τηλέφωνο για να δει τι πραγματικά έχει συμβεί. Έβγαινε στις τηλεοράσεις και έκανε δηλώσεις. Αυτό από μόνο του, τι σεβασμό και τι δημοκρατική διαδικασία υπάρχει, όταν δεν μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις με έναν άνθρωπο; Δεν είμαι εγώ αυτή που αποφασίζει για το κόμμα».

Tι είχε πει ο ΔημήτρηςΠαπανώτας για τις δηλώσεις του;

«Άλλο τα παιχνίδια των τηλεοπτικών εκπομπών, για να έχουμε θέματα και να πουλάμε, και άλλο όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο. Εκεί θα έπρεπε να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο, να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δεν θέλω καν να τα χαρακτηρίσω», είχε αναφέρει ο Δημήτρης Παπανώτας.

Όπως συμπλήρωσε, έγιναν πολλές ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να παιχτούν μόνο συγκεκριμένα πράγματα: «Πάντα έλεγα στους συναδέλφους, “Ρώτα λίγα και μην μου κόβεις πράγματα, παίξε αυτό ολόκληρο να καταλάβει ο κόσμος τι λέω”. Από τις δηλώσεις μου, το πεντάλεπτο έγινε ενάμισι λεπτό στις εκπομπές και οι καλοθελητές το έκαναν πέντε δεύτερα. Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από αυτό; Δεν παρεξηγώ ακόμα και αυτούς που το παρεξήγησαν».

Ο Δημήτρης Παπανώτας δήλωσε επίσης ότι στο παρελθόν έχει σταθεί δίπλα στις γυναίκες: «Έχω αποδείξει πως είμαι ο πρώτος που στάθηκε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και το έκανα όταν οι άλλοι πετούσαν αετό. Το ’93 και το ’94 βγήκα και υπερασπίστηκα συγκεκριμένες κυρίες, που είχαν δεχτεί βίαιες επιθέσεις, μέσα από την τηλεόραση, και πέρασα 12 χρόνια στα δικαστήρια σε μία γνωστή ιστορία την οποία οι καλοθελητές δεν θυμήθηκαν τώρα».

«Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, που ακόμα και κομμένη-ραμμένη ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα», κατέληξε ο Δημήτρης Παπανώτας.