Ναταλία Τσαλίκη: «Δεν θα ήμουν έτσι αν δεν είχα περάσει "φάση βλακείας" και μ' αρέσει να την περνάω κιόλας»

Η συμβουλή που δίνει στους μαθητές της και το μικρό ποσοστό που τα καταφέρνει

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ναταλία Τσαλίκη: «Δεν θα ήμουν έτσι αν δεν είχα περάσει

Η Ναταλία Τσαλίκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα στο Action 24. Η αναγνωρισμένη ηθοποιός μίλησε για την πορεία της μέσα στη ζωή, την καριέρα της στο θέατρο, καθώς και για τις συμβουλές που μεταλαμπαδεύει σήμερα στους μαθητές της.

«Το νόημα της ζωής δεν είναι το ίδιο στα 20 και στα 90, δεν μπορεί να είναι. Οφείλουμε να είμαστε επαναστάτες στα 20, να κάνουμε βλακείες στα ερωτικά μας, στα επαγγελματικά μας, να κάνουμε μπούρδες, να τσαλακωθούμε, να ξαναβγούμε στην επιφάνεια, για να καταλάβουμε ότι όλα αυτά δεν χρειάζονται και να τα βάλουμε στην μπάντα», τόνισε αρχικά η Ναταλία Τσαλίκη.

Δείτε επίσης: Ναταλία Τσαλίκη: «Το ότι δεν άκουσα τη λέξη "σ’ αγαπώ"...» - Η σπάνια αποκάλυψη για τον γάμο της με τον Γιάννη Μπέζο

Όσον αφορά τον εαυτό της, και αν εφαρμόζει αυτό το μόττο, η Ναταλία Τσαλίκη ήταν κάθετη: «Δεν θα ήμουν έτσι αν δεν είχα περάσει "φάση βλακείας" και μ' αρέσει να τις περνάω κιόλας αυτές τις φάσεις. Το λέω και στους μαθητές μου “Όταν κάνεις έναν ρόλο ερωτευμένου πρέπει να είσαι ηλίθιος”, γιατί γινόμαστε ηλίθιοι όταν ερωτευόμαστε! Έτσι δεν είναι; Δεν μπορούμε να κάνουμε τους έξυπνους και τους ερωτευμένους ταυτόχρονα».

Η Ναταλία Τσαλίκη για τις συμβουλές που δίνει στους μαθητές της

«Οι μαθητές μου λένε ότι είμαι καλή δασκάλα, γιατί δεν πάω με τις νόρμες, δεν με ενδιαφέρει να μάθουν ένα κείμενο και να το πουν στην εντέλεια. Με νοιάζει να μάθουν τι γίνεται στην ψυχούλα τους. Όσοι έχουν το ταλέντο, το μαθαίνουν, που όλοι έχουμε απλά πρέπει να το νιώσουμε. Ένα 10% το μαθαίνει, είναι απελπιστικά μικρό. Το νιώθεις το ταλέντο, δεν είναι κάτι εγκεφαλικό», δήλωσε εν συνεχεία η Ναταλία Τσαλίκη.

«Όταν ας πούμε ανεβαίνεις να δώσεις εξετάσεις, όπως εγώ ανέβηκα και δεν ήξερα την τύφλα μου, και πήγα στην κριτική επιτροπή του Εθνικού και είχα προετοιμαστεί μόνο 10 μέρες, πού βρήκα το θράσος να παίξω και να ξεχάσω το τρακ μου; Αυτό είναι ταλέντο, το ξέρω, το έχω δει και στους μαθητές μου. Αυτό το παράλογο πράγμα το νιώθεις, δεν το ξέρεις. Στο υπόλοιπο 90% λέω ότι είναι δύσκολο πράγμα να είσαι ηθοποιός και να το ξανασκεφτούν. Το δείχνω με πολλούς τρόπους», κατέληξε μιλώντας στην εκπομπή του Action 24 η Ναταλία Τσαλίκη.