Έλενα Παπαβασιλείου: «Η τηλεόραση είχε βγει από το μυαλό μου, ήθελα να απομονωθώ»

Η παρουσιάστρια απείχε για χρόνια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Έλενα Παπαβασιλείου: «Η τηλεόραση είχε βγει από το μυαλό μου, ήθελα να απομονωθώ»

Η Έλενα Παπαβασιλείου ήταν η σημερινή καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» του OPEN. Η παρουσιάστρια του EQ στο Action24 συνομίλησε με την Ελένη Τσολάκη για τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην τηλεόραση μετά από χρόνια απουσίας, καθώς και για τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που έχει συναντήσει.

«Επέστρεψα μετά από αρκετά χρόνια. Όταν μου πρότειναν αυτό το κόνσεπτ, μου άρεσε πάρα πολύ. Θεωρώ πολύ τιμητικό το να κάθομαι να συζητάω με έναν άνθρωπο, να έχεις την τιμή να “φωτίζεις” μαζί του τη ζωή του ή τις απόψεις του. Γενικά με μαγεύει η ανθρώπινη φύση, το ψάχνω», ανέφερε αρχικά η Έλενα Παπαβασιλείου.

Δείτε επίσης: Έλενα Παπαβασιλείου: Μεγάλη επιστροφή στην τηλεόραση μετά από αρκετά χρόνια απουσίας

«Αρχικά δεν μου είχαν προτείνει κάτι που να νιώθω ότι θέλω να συνεχίσω. Όταν έπιασα ξανά τα θρανία με έπιασε μια μεγάλη εσωστρέφεια. Η τηλεόραση είχε βγει από το μυαλό μου, ήθελα να απομονωθώ. Μπήκα σε άλλον κόσμο που κι αυτός με προχώρησε. Βρήκα πράγματα για εμένα. Ασχολήθηκα με ένα αντικείμενο πολύ σημαντικό και στην εποχή μας, ευτυχώς, έχει φωτιστεί περισσότερο. Παλιά ήταν ταμπού τα θέματα ψυχικής υγείας. Μετά, όταν ήρθε η πρόταση από το Action 24, στην αρχή ήμουν “σοβαρά;”. Εκείνοι μου έλεγαν “θα σε πείσουμε”. Μου πήρε έναν χρόνο να πω “ναι”. Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα», τόνισε εν συνεχεία η Έλενα Παπαβασιλείου.

Η Έλενα Παπαβασιλείου για τις διαφορές στην τηλεόραση τότε και τώρα

«Πάντα αγαπούσα την τηλεόραση σαν μέσο. Μου έκανε παρέα από μικρή και το έβλεπα τιμητικό να επικοινωνείς με τον κόσμο. Παλιά είχαμε περισσότερη δημοσιότητα και με αυτό το κομμάτι δεν τρελαινόμουν και δεν μου ήταν εύκολο να το διαχειριστώ. Είμαι αρκετά συναισθηματική και είχα το σύνδρομο του καλού παιδιού, σκεφτόμουν τι έκανα σωστά και τι λάθος. Λειτουργούσα με μεγάλη αυστηρότητα για εμένα, τα έπαιρνα όλα πάνω μου. Αυτό που βλέπω τώρα στην τηλεόραση και χαίρομαι, είναι ότι όλοι σκέφτονται λίγο παραπάνω πώς θα αισθανθεί ο άλλος», ανέφερε μεταξύ άλλων σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης η Έλενα Παπαβασιλείου.