Λάκης Λαζόπουλος: Συγκινήθηκε μιλώντας για τις απώλειες της ζωής του: «Τους αφιερώνω...»

Ο Κασσελάκης, τα Τέμπη και η συνεργασία με τον αδερφό του, Κώστα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λάκης Λαζόπουλος: Συγκινήθηκε μιλώντας για τις απώλειες της ζωής του: «Τους αφιερώνω...»

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Λάκης Λαζόπουλος στην Ελένη Τσολάκη και το Πρωινό Σουσού, με αφορμή την αποψινή πρεμιέρα του στο Christmas Theater και την θεατρική επιστροφή του «Αλ Τσαντίρι». Ο δημιουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτική σκηνή της χώρας, στα Τέμπη, αλλά και στις απώλειες που τον σημάδεψαν.

«Δεν μπορώ να πω ότι με απογοητεύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τα κόμματα αλλάζουν. Είναι απλώς ένα καινούριο ον στην πολιτική σκηνή και θα δείξει ο χρόνος αν μπορεί να πραγματοποιήσει κάτι από αυτά που λέει. Όταν τα λες είναι εύκολο... Επικοινωνιακά εντάξει, είναι χαριτωμένος. Στη λαϊκή άκουσα ότι κάποιους που είναι Νέα Δημοκρατία τον πιστεύει για επόμενο πρωθυπουργό. Εκεί ακούω πάντα αυτά τα μικρά που ηχούν στην κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος.

Δείτε επίσης: Λάκης Λαζόπουλος: Η φωτογραφία με τα ράμματα στο κεφάλι του μετά το λιποθυμικό επεισόδιο

Ο Λάκης Λαζόπουλος για την τραγωδία των Τεμπών

Στη συνέχεια ο δημιουργός αναφέρθηκε στα Τέμπη και στους συγγενείς των θυμάτων που ψάχνουν ακόμα απαντήσεις: «Πέφτουμε συνέχεια σε νόμους που οι ίδιοι οι πολιτικοί έφτιαξαν για τους εαυτούς τους. Ο σταθμάρχης των Τεμπών έκανε ένα λάθος, ενώ ήταν διορισμένος παρά τω νόμω από έναν υπουργό που έβαλε υπογραφή, και τελικά αυτός ήταν ο υπεύθυνος όλου αυτού. Σαν να λέμε, ότι το κράτος, από την αρχή αυτόν είχε υπεύθυνο. Τότε γιατί ασχολούμαστε με τους υπόλοιπους;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Το ότι μπαίνει τοποθετημένος άνθρωπος σε αυτό το σημείο, μπορεί να δείχνει κάτι άλλο, ότι μπορεί να έχει σχέση με όλο αυτό που διακινείται. Θα το μάθουμε, ας είναι καλά οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Τους συμπαραστέκομαι. Είναι σίγουρο ότι εκεί υποκρύπτεται κάτι πολύ σοβαρό και είναι σίγουρο αυτό. Η αλήθεια είναι κάτι που νιώθουμε και όλοι νιώθουμε ότι κάτι έχει γίνει εκεί. Αυτή είναι η πρώτη μορφή αλήθειας. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να αποτρέψουν την αλήθεια», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Λάκης Λαζόπουλος με τον αδερφό του Κώστα

Ο αδερφός του δημιουργού είναι καλλιτεχνικά το alter ego του

Στη συνέχεια, και με αφορμή τη διαμάχη του Γιώργου Μαζωνάκη με την αδερφή του, Βάσω, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε για την επί χρόνια συνεργασία με τον αδερφό του, Κώστα, που είναι επικεφαλής της ομάδας του Αλ Τσαντίρι.

«Τώρα με την παράσταση έχουμε σκοτωθεί ήδη δυο φορές. Δεν μιλάμε για κάνα-δυο μέρες, αλλά τα ξαναβρίσκουμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι και αναγκαίο παράλληλα, γιατί ο καθένας ξέρει να κάνει διαφορετικά πράγματα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να χωρίσουν οι επαγγελματικοί μας δρόμοι. Δεν μπορώ να κάνω το Τσαντίρι χωρίς αυτόν, είναι φύσει αδύνατον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όταν σε βάζει η ζωή μπροστά, πρέπει να στηρίξεις τους άλλους. Έχω πάνω απ' όλα υποχρέωση στην οικογένειά και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου. Το σπίτι μου στη Λάρισα το κρατούσα επειδή αισθανόμουν πως ό,τι κυνηγητό και να φάω, αν πήγαινα στο κρεβάτι των γονιών μου θα ηρεμούσα. Εκεί μέσα νιώθω ασφαλής, σαν να μην με επηρεάζει τίποτε. Τώρα κατάφυγιό μου είναι η Πάρος. Αφιερώνω την παράσταση στους εκλιπόντες, στη μητέρα μου, τη γυναίκα μου και στη φίλη μου τη συμφοιτήτρια στην Κομοτηνή που έφυγε από Covid», κατέληξε ο Λάκης Λαζόπουλος εμφανώς συγκινημένος.