Δημήτρης Φιλιππίδης - Έχασε το βραβείο Χορν για έναν βαθμό και δηλώνει: «Έτσι είναι η διαδικασία, δεν πτοούμαστε»

«Είναι τιμητικό μόνο και μόνο να είσαι υποψήφιος»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Με τον νικητή Φώτη Στρατηγό και τους συνυποψηφίους του, Τάσο Λέκκα και Στάθη Κόικα, Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Με τον νικητή Φώτη Στρατηγό και τους συνυποψηφίους του, Τάσο Λέκκα και Στάθη Κόικα, Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη Βασιλική Μπασιούρη, στον απόηχο της τελετής απονομής των θεατρικών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν». Ο νεαρός ηθοποιός, που ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Χορν», ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία για έναν βαθμό, ωστόσο δεν φάνηκε να απογοητεύεται από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σημειώνεται πως το εν λόγω βραβείο, που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει καταξιωμένοι ηθοποιοί σήμερα, όπως ο Χρήστος Λούλης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Θανάσης Αλευράς, ο Δημήτρης Λάλος και ο Αργύρης Πανταζάρας, πήγε στον Φώτη Στρατηγό.

Όσα είπε ο Δημήτρης Φιλιππίδης για το βραβείο Χορν

«Έτσι είναι η διαδικασία δεν πτοούμαστε. Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα, ούτε να κρυφτώ μπορώ φυσικά, εννοείται θα ήθελα να είμαι και εγώ ένας από τους νικητές, αλλά δεν θα έλεγα απογοήτευση. Είναι αρκετά τιμητικό μόνο και μόνο να είσαι υποψήφιος για κάτι τέτοιο, το οποίο σου δίνει μεγάλη χαρά και καλύπτει την οποιαδήποτε στεναχώρια. Είναι μεγάλη χαρά που θα παίζω στην παράσταση “Κατά φαντασίαν ασθενής” το καλοκαίρι, όλα τα χρόνια που είμαι στον χώρο, αν και δεν είναι πολλά, έχω συναντήσει εξαίρετους συναδέλφους», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Φιλιππίδης για τα βραβεία Χορν και το ξεκίνημά του στο χώρο της υποκριτικής.

«Δεν θα έλεγα ακριβώς ότι παίρνω “συμβουλές”. Συνομιλίες είναι περισσότερο που είναι σπουδαίο να συναντάς ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι σ’ αυτό το χώρο, που έχουν χιλιόμετρα και να μπορείς να συνομιλήσεις μαζί τους. Σε περίπτωση που μου γίνει κάποια τηλεοπτική πρόταση φυσικά θα το συζητούσα, γιατί όχι;», ανέφερε στη συνέχεια ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.