Παναθηναϊκός: Λαοθάλασσα για τον Πρωταθλητή Ευρώπης – Πάνω από 10.000 οπαδοί στο αεροδρόμιο

Δείτε εικόνες από την επιστροφή

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Στιγμές χαράς και γιορτής για φίλους του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα, με χιλιάδες εξ αυτών να δίνουν το «παρών» στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τις τελευταίες ώρες. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατάφεραν να κατατροπώσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, που εμφανιζόταν ως φαβορί της διοργάνωσης μέχρι και πριν από λίγες ώρες, φέρνοντας πίσω την έβδομη Euroleague στην ιστορία της ομάδας και πρώτη μετά από 13 χρόνια.

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στόφα πρωταθλητή επικρατώντας με 95-80 στον τελικό του Final Four, με παίκτες και φιλάθλους να πετούν στον έβδομο ουρανό από το βράδυ της Κυριακής. Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο στο Βερολίνο, η αποστολή της ομάδας επέστρεψε στην Ελλάδα με το τρόπαιο, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει κάθε γωνιά του αεροδρομίου. Φυσικά και το Ελ. Βενιζέλος είχε ντυθεί στα πράσινα για να υποδεχθεί τους θριαμβευτές της Euroleague.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η πρώτη αντίδρασή του όταν κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός κερδίζει την Ευρωλίγκα

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα

Στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Μία φιέστα διαρκείας εκτυλίσσεται από τη 1 το μεσημέρι, όταν προσγειώθηκε η ομάδα του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, μέσα σε κλίμα αποθέωσης. Με ανοιχτό λεωφορείο αναχώρησαν για το ΟΑΚΑ, όπου αναμένεται να συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 7ου αστεριού. Παρά τις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εκτιμάται πως θα χρειαστούν περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να φτάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα

Από χθες βέβαια δεν έχουν σταματήσει οι πανηγυρισμοί, με φίλους των Πρασίνων να κάνουν τη νύχτα-μέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας για να γιορτάσουν την επιβλητική νίκη της ομάδας τους. Αυτή είναι η 7η νίκη του Παναθηναϊκού σε 8 εμφανίσεις σε τελικό της Euroleague. Παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, και έδειχνε πως ήρθε για να διατηρήσει τα σκήπτρα της, στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Σλούκας βγήκε μπροστά και χάρισε στην ομάδα του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα

Εμφανώς συγκινημένος ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, αφιέρωσε το τρόπαιο στον πατέρα του, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. «Ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας όλης της χρονιάς. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι περήφανος. Ξέρετε ότι έχασα τον πατέρα μου μερικούς μήνες πριν. Είμαι σίγουρος πως το είδε. Ήταν μαζί μου σε όλα τα πρωταθλήματα. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και τους Τούρκους φιλάθλους», είπε ο Εργκίν Αταμάν.

Άφιξη Παναθηναϊκού στην Ελλάδα