Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σκούπιζε τα δάκρυα της συγκίνησης για τον αδερφό του, Κώστα - Πανηγύριζε μαζί του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

Στιγμές ευτυχίας για ολόκληρη την οικογένειά τους

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σκούπιζε τα δάκρυα της συγκίνησης για τον αδερφό του, Κώστα - Πανηγύριζε μαζί του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

Το βράδυ της Κυριακής 26/5 ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, μετά από 13 χρόνια, κατακτώντας το έβδομο αστέρι του. Ο τελικός με τη Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και πλήθος Ελλήνων οπαδών βρέθηκαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν σε αυτό μόλις έληξε ο αγώνας. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδωσε το παρόν και στον ημιτελικό λίγες μέρες πριν.

Ο παίκτης του NBA παρακολούθησε τον μικρό του αδερφό, Κώστα, να σηκώνει κύπελλο και δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του. Η κάμερα τον "τσάκωσε" μάλιστα να δακρύζει και να σκουπίζει το πρόσωπό του, όσο ο κόσμος βρισκόταν στο γήπεδο και χειροκροτούσε και αγκάλιαζε τους αθλητές έναν έναν.

Η συγκίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τη νίκη του αδερφού του Κώστα

Λίγο μετά, παραχώρησε και μερικές δηλώσεις για το ευχάριστο αυτό γεγονός, λέγοντας για τον αδερφό του: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Θεός να ευλογήσει αυτή την οικογένεια. Είναι ο καλύτερος αδερφός, ο καλύτερος συμπαίκτης. Είναι στην κορυφή του κόσμου! Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Η δουλειά έγινε!».

Δείτε επίσης: Κώστας Αντετοκούνμπο: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου κατάλαβα ότι...» - Όλα όσα είπε για την απώλεια, τον ρατσισμό και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι 26 ετών, είναι ο μόνος Έλληνας που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στο NBA, με τους Λέικερς το 2020, και τη Euroleague.

Λίγα λόγια για τον νεαρό

Ο Κώστας (Κωνσταντίνος Εντουμπουίσι Αντετοκούνμπο) γεννήθηκε στην Αθήνα, στα Σεπόλια, στις20 Νοεμβρίου 1997, από Νιγηριανούς γονείς. Έγινε επισήμως Έλληνας πολίτης το 2016. Επιπλέον, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Αλέξη, έχει διαβατήριο της Νιγηρίας, το οποίο του παραχωρήθηκε τον Ιούνιο του 2013, ώστε να αποκτήσει βίζα και να του επιτραπεί να εισέλθει νομίμως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πατέρας του, ο Τσαρλς, ήταν πρώην ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία, ενώ η μητέρα του, η Βερόνικα, ήταν αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Ο Τσαρλς πέθανε το Σεπτέμβριο του 2017, σε ηλικία 54 ετών. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Φράνσις, είναι επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είναι νεότερος αδερφός του παίκτη του ΝΒΑ, Γιάννη και του επίσης παίκτη του ΝΒΑ, Θανάση. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος αδελφός του Αλέξη. Ως νεαρός, ο Κώστας αναπτύχθηκε στις ακαδημίες του Φιλαθλητικού, στην ίδια ομάδα όπου αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτεροι του αδερφοί, Γιάννης και Θανάσης.

Πηγή: Βικιπαίδεια