Άντζελα Γκερέκου: «Με τον Τόλη Βοσκόπουλο φτάσαμε στο πάτωμα και ξανασηκωθήκαμε»

O σεξισμός και o πόλεμος με τα αισθησιακά φέιγ βολάν

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Σε μία σπάνια εξομολόγηση για τη ζωή της με τον Τόλη Βοσκόπουλο προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Άντζελα Γκερέκου. Η εκπομπή του MEGA «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη επισκέφτηκε την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα, και το σπίτι στο οποίο έζησε 25 χρόνια με τον αείμνηστο πρίγκιπα του ελληνικού τραγουδιού.

Μιλώντας από καρδιάς, η Άντζελα Γκερέκου αποκάλυψε για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την κοινή τους ζωή, τον πόλεμο που δέχτηκαν όταν εκείνη αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, καθώς και τις δύσκολες στιγμές μετά την απώλειά του.

Δείτε επίσης: Άντζελα Γκερέκου: Μοιάζει περισσότερο στον πατέρα της - Αυτή είναι η μητέρα της με τα κοντά μαλλιά και της μπούκλες

Η Άντζελα Γκερέκου για την αυτοβιογραφία του Τόλη Βοσκόπουλου

«Δεν με ενοχλεί να με ρωτάνε για τον Τόλη, αλλά μου είναι δύσκολο κάθε φορά να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω αυτό το ταξίδι 25 χρόνων με έναν τέτοιο άνθρωπο και τόσο έντονες στιγμές και συναισθήματα που ζήσαμε. Είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα και έκανα αυτή την πορεία μαζί του στη ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά η Άντζελα Γκερέκου.

«Ο Τόλης είχε ξεκινήσει να γράφει την αυτοβιογραφία του, είχε γράψει περίπου 80 σελίδες. Είχε ξεκινήσει από τον διωγμό των γονιών του από τη Μικρά Ασία, μέχρι τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο θέατρο. Λυπάμαι πραγματικά που δεν ήθελε από κάποιο σημείο και μετά να το συνεχίσει. Εμμέσως πλην σαφώς με εμπιστεύτηκε να την ολοκληρώσω εγώ», αποκάλυψε η ηθοποιός.

Η απώλεια και ο φόβος

«Από μικρή είχα έναν φόβο με τον θάνατο, με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Δεν μπορούσα να συμβιβαστώ. Πλέον έχω μάθει να ζω με την απώλεια, καταφέρνεις να γνωρίζεις καλύτερα τον άλλο, να ζεις μία συνέχεια γνωριμίας, σχέσης και επαφής με την ψυχή που αγάπησες, χωρίς αυτό να εμποδίζει τη συνέχεια της ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνεις στους γύρω σου, και στο παιδί σου. Αντιλαμβάνεστε ότι η κόρη μου πέρασε πολύ δύσκολα με την απώλεια του πατέρα της σε μία κρίσιμη ηλικία και έναν πατέρα πολύ έντονο», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξής της η Άντζελα Γκερέκου.

Και πρόσθεσε: «Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι του και να δω εικόνα. Ήταν πολύ δύσκολο. Μετά από κάποιο διάστημα άρχισα να συγκινούμαι και να λέω “Τι ωραία, υπάρχει, τον βλέπω”. Αυτό συζητάμε και με τη Μαρία, είναι όμορφο που ο μπαμπάς της υπάρχει παντού, τον νοσταλγείς, συγκινείσαι και ζεις μαζί με αυτό. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι χαρούμενη η ψυχή του, όπου κι αν είναι, σε κάθε επιτυχία που μπορεί να έχουμε».

Η πολιτική, ο πόλεμος και η καταστροφή

Ξεχωριστό κεφάλαιο, η ενασχόλησή της με την πολιτική, και τα όσα ακολούθησαν, που σήμερα φαντάζουν απίστευτα. «O πόλεμος ήταν ανελέητα σεξιστικός, ήμουν η μοναδική γυναίκα στο ψηφοδέλτιο και σύζυγός του Τόλη Βοσκόπουλου -τιμή μου και καμάρι μου, αλλά τα χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν έναν αρνητισμό. Μέχρι και φέιγ-βολάν μοίρασαν στα χωριά με πιο αισθησιακές φωτογραφίες μου για να με πολεμήσουν, έλα όμως που τους γύρισε μπούμερανγκ. Ήταν ένας βρόμικος πόλεμος, αλλά μετά από τις ομιλίες μου ο κόσμος ένιωθε την αλήθεια», τόνισε η Άντζελα Γκερέκου.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο με την πολιτική, γιατί είμαι στον ΕΟΤ. Το timing δεν μου το επιτρέπει. Από την πολιτική βγήκα πολύ φτωχότερη οικονομικά. Ακόμα και με την ιστορία με τον πόλεμο που δέχθηκε ο Τόλης, για να χάσω τη θέση μου, μέχρι που παραιτήθηκα από το Υπουργείο. Τότε δεν μιλούσαμε για αυτή την ιστορία, τι να λέγαμε; Ένας λόγος ήταν για να αμαυρώσουν και τη δική μου πολιτική εικόνα μέσω αδικίας και κακοδικίας. Πληγή πολύ μεγάλη. Φτάσαμε στο πάτωμα, αλλά ξανασηκωθήκαμε», αποκάλυψε για πρώτη φορά η Άντζελα Γκερέκου.