Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ! Λίγο πριν λήξει η ποινή μου...»

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ! Λίγο πριν λήξει η ποινή μου...»

Ο Νίκος Μάνεσης προχώρησε σε μία αποκάλυψη το πρωί της Κυριακής 19/5 μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι του ALPHA, Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Ανέφερε για πρώτη φορά πως πριν από κάποιο διάστημα τον διέγραψαν από το μητρώο της ΕΣΗΕΑ και δεν δίστασε να μιλήσει για τον λόγο που συνέβη αυτό.

Η αποκάλυψη του Νίκου Μάνεση για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ γιατί κατά την άποψή μου οι δημοσιογράφοι επιλέγουν να εμπλακούν στην πολιτική. Είναι απόλυτα σεβαστό. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μη με ενοχλεί. Η δική μου θέση είναι και απαιτώ να τη σεβαστούν ότι ένας δημοσιογράφος – με όποιον τρόπο, με χιούμορ ή δηκτικότητα – να ασκεί κριτική στην εκάστοτε εξουσία - ακόμα και να είναι πρωθυπουργός η μάνα και ο πατέρας του - με επιχειρήματα.

Όταν ο δημοσιογράφος γίνει εξουσία, τα πράγματα αλλάζουν και απεκδύομαι του ρόλου μου. Εγώ επέλεξα να λύσω τα οικονομικά μου προβλήματα εργαζόμενος και ενδεχομένως μέχρι τα βαθιά γερατειά. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να προσφέρουν στην κοινωνία. Τους δίνουμε συγχαρητήρια, μακάρι να εκλεγούν και να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και να τους καμαρώνουμε. Είναι πάρα πολύ απλό. Είμαι τόσο αναλυτικός, γιατί τα οργανωμένα τρολάκια περιμένουν να πουν "επιτίθεται, κάνει, ράνει".

Δείτε επίσης: «Εχθές δεν μας είδε κανείς! Είναι ντροπή...» - Ξέσπασε δημόσια για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του

Το ξέρεις ότι με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο. Να σου δώσω μία είδηση. Δεν την ξέρει κι ο κόσμος. Εδώ και καιρό... Θυμάσαι που είχαν βγει από το ΣΥΡΙΖΑ και είχαν πει ότι υπάρχουν τρολς; Εγώ αυτό που είπα είναι ότι βεβαίως υπάρχουν τρολ και είναι οργανωμένα. Δεν μπορώ να πω ονόματα αλλά έχω άποψη ότι υπάρχει και υψηλόβαθμος δημοσιογράφος που τους οργανώνει. Αυτό σχεδόν έχει αποδειχθεί.

Και επειδή προσέβαλα τη δημοσιογραφία – γιατί είμαστε και οι τιμιότεροι άνθρωποι – έφαγα και τη διαγραφή. Μου είπαν να περάσω κατ’ επανάληψη από το πειθαρχικό. Δεν ασχολήθηκα και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ. Αυτό είναι το σωματείο που μας προστατεύει. Άρα τώρα μπορώ να λέω ό,τι θέλω και για κάμποσο καιρό. Θα βρω την ευκαιρία λίγο πριν λήξει η ποινή μου και ξανά τα ίδια. Έχει προκύψει και παρωδία αυτό το πράγμα. Μου έχει έρθει και ένα μήνυμα ότι έχει προκύψει δικογραφία εις βάρος μου… Δικογραφία από το συνδικαλιστικό σωματείο. Για όνομα της Παναγίας...», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας – Απαντάει στον Μάνεση για το «υψηλότερο IQ»: «Μπορεί και να 'χει το παιδί... Νίκο τον λένε;»