J2US - Τεράστιος Γιάννης Σεβδικαλής: Εμφανίστηκε με φανερά τα πρόσθετα μέλη του και συγκίνησε τους πάντες

Τον χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
J2US - Τεράστιος Γιάννης Σεβδικαλής: Εμφανίστηκε με φανερά τα πρόσθετα μέλη του και συγκίνησε τους πάντες

Ένα ξεχωριστό act, με σπουδαία κοινωνικά μηνύματα, ετοίμασαν στο αποψινό (18/5) J2US η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Σεβδικαλής. Ο Παραολυμπιονίκης του στίβου έχει χάσει τα πόδια του σε ατύχημα, και περπατάει με προσθετικά μέλη, τα οποία και φανέρωσε για πρώτη φορά σε όλο το Πανελλήνιο. Τραγουδώντας το Unstoppable πραγματικά έδειξε ασταμάτητος δίπλα στην αγαπημένη του.

Μόλις ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους, όλο το κοινό του J2US σηκώθηκε και τους χειροκροτούσε, ενώ και ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος πως: «Μπορείτε να τα καταφέρετε όλα στη ζωή σας και μην αφήσετε κανέναν να σας πείσει για το αντίθετο. Παρόλο που το ατύχημα μου μού έφερε πολύ ζόρικα πράγματα στη ζωή μου, με έκανε αυτό που είμαι σήμερα και δεν θα το άλλαζα. Φυσικά έφερε στη ζωή μου και τη Σοφία», είπε δίνοντας ένα φιλί στην αγαπημένη του ο Γιάννης Σεβδικαλής.

Δείτε επίσης: Γιάννης Σεβδικαλής: Συγκλονίζει περιγράφοντας το ατύχημα που του στέρησε τα δύο πόδια του – «Με χτύπησε το τρένο, με πήγε 20 μέτρα»

Συγκινημένοι μίλησαν κριτές και coach στο J2US για τον Γιάννη Σεβδικαλή

«Δεν είναι μόνο αυτά που έχει καταφέρει στον αθλητισμό και μας κάνουν περήφανους ως Έλληνες. Εμένα με κάνει προσωπικά περήφανη ως άνθρωπο καθημερινά που συμβιώνω μαζί του, γιατί είναι το πιο φωτεινό παράδειγμα. Τον θαυμάζω», τόνισε η σύντροφός του και coach του στο J2US, Σοφία Κουρτίδου.

«Σε θαυμάζω γιατί είσαι το νόημα της ζωής. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν μας έκανες να νιώσουμε κάπως ή ότι φέρεις κάποια αδυναμία. Την ώρα που σε έβλεπα ήταν σαν να έπαιρνε σάρκα και οστά ένα ολόκληρο κεφάλαιο του Ηράκλειτου, το Αντίξουν Συμφέρον. Ο καθένας μπορεί να μεταφράζει όπως θέλει τις αντιξοότητες στη ζωή του, αλλά εσύ αυτό το πράγμα το πήρες και το μετέτρεψες σε δύναμη ψυχής. Είναι αυτό που θα έπρεπε να υιοθετούμε όλοι. Σε εκτιμώ απεριόριστα γι' αυτό που κάνεις», τόνισε η Δέσποινα Βανδή στην κριτική της για τον Γιάννη Σεβδικαλή.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος με την εκτέλεση, και με κάτι βαθύτερο που υπονοείται μέσα από όλο αυτό, έξω απ' το τραγούδι και μέσα στην ψυχή μας. Γιάννη, αισθάνομαι μειονεκτικά απέναντί σου, γιατί ενώ η ζωή μου έχει φερθεί μάλλον καλά, εγώ πολλές φορές έχω λυγίσει. Και βλέπω έναν άνθρωπο που, δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του, όχι μόνο να είναι πρώτος, αλλά και να μην του λείπει το χαμόγελο. Αισθάνομαι άσχημα, νιώθω εγώ μία ψυχική αναπηρία απέναντί σου. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες και δεν ξέρω αν θα βρω το δρόμο, γιατί είναι και αργά. Μου δίνεις τέτοιο κουράγιο, που δεν ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω, είναι αβάσταχτο για μένα αυτό που βλέπω. Είσαι πάνω απ' τον άνθρωπο, νιώθω αδύναμος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κριτής του J2US, Σταμάτης Φασουλής.