Ελεονώρα Μελέτη: «Νόμιζα ότι με σιχαίνεται ή με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου...» - Η εξομολόγηση για τη φυγή στο εξωτερικό μετά τον Πρωινό Καφέ

Η σπάνια αποκάλυψη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελεονώρα Μελέτη: «Νόμιζα ότι με σιχαίνεται ή με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου...» - Η εξομολόγηση για τη φυγή στο εξωτερικό μετά τον Πρωινό Καφέ

Η Ελεονώρα Μελέτη παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Καμέα, Status, κατά την οποία μίλησε ανοιχτά για όλα. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, απάντησε για την περίοδο του Πρωινού Καφέ και την απόφασή της να φύγει από την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση αυτού.

Η εξομολόγηση της Ελεονώρας Μελέτη για την φυγή στο εξωτερικό μετά τον Πρωινό Καφέ

«Έχω αποδεσμευτεί πλέον από τον Πρωινό Καφέ, παρόλα όμως αυτά δεν νιώθω όμορφα στη χώρα μου. Δεν νιώθω ούτε ευπρόσδεκτη, ούτε συμπαθητική, ούτε ότι με αγαπάει ο κόσμος, ούτε ότι με αποδέχεται. Τότε θυμίζω πως δεν είχαμε και social media, οπότε εγώ βίωνα την αίσθηση ότι ο κόσμος απ’ έξω με βλέπει στον δρόμο και έχει πιστέψει όλα αυτά που ακούει για μένα στην τηλεόραση και με σιχαίνεται ή με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου.

Επομένως δεν μπορούσα, δεν ήθελα, να μένω άλλο εδώ και πήρα μια βαλίτσα και σηκώθηκα και έφυγα χωρίς προορισμό. Αποφάσισα στην Ντόχα, που ήταν η πρώτη στάση, που θα ακολουθήσω και που θα πάω. Μόλις παντρεύτηκε ο αδερφός μου, γειά σας, εξαφανίστηκα. Πήγα στο Μπαλί. Πήγα για αρκετές εβδομάδες και μετά ξαναπήγα. Πρέπει να έχω μείνει πάνω από 1,5 χρόνο εκεί. Δεν πήγα με παρέα, πήγα μόνη μου. Με παρέα είχα πάει με την μητέρα μου πριν τον Πρωινό Καφέ και μία με τον άντρα μου. Όλες τις υπόλοιπες πήγαινα μόνη μου για να κάνω αυτό το πνευματικό ταξίδι που με βοήθησε σήμερα να έχω αυτή την ψυχική ανθεκτικότητα. Εκεί έμαθα γιατί δεν πρέπει να με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, πώς διαμορφώνεται η γνώμη των άλλων...», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

Δείτε επίσης: Θρήνος για την Ελεονώρα Μελέτη - Πέθανε η γιαγιά της: «Δεν το ήξερα, το έμαθα σήμερα»

«Αφέθηκα λίγο στην ροή των πραγμάτων. Όταν προσγειώθηκα στο Μπαλί, κάποια στιγμή είχα πάρει έναν τουριστικό οδηγό και διάβαζα για τον πολιτισμό της Ινδονησίας ευρύτερα και του Μπαλί συγκεκριμένα. Έλεγαν για μια ημέρα σιωπής, που την γιορτάζουν δυο φορές τον χρόνο, γιατί η σιωπή για τους Μπαλινέζους είναι κάτι ιερό και άμα θες να ανακαλύψεις και συ τα οφέλη, μπορείς να πας να κλειστείς μέσα σε ένα κέντρο σιωπής για 3, 6, 9 ή 12 ημέρες. Αναλόγως πόσο αντέχεις. Πήγα, δεν είχα να χάσω κάτι και ξεκίνησα μένοντας σε αυτό το κέντρο σιωπής να επεξεργάζομαι σιγά σιγά την ψυχή μου.

Μετά έφυγα ακολουθώντας κάποιες οδηγίες ανθρώπων που γνώρισα εκεί, ήρθα σε επαφή με έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν επιστήμονας, ψυχολόγος – ψυχίατρος - άνθρωπος του πνεύματος που με αυτόν δούλεψα πραγματικά πάρα πολύ ωραία και μου έδωσε πολύτιμες εργαλεία, τα οποία εκμεταλλεύτηκα στη συνέχεια πάρα πολύ για το δρόμο προς την ψυχική ανθεκτικότητα. Ουσιαστικά μετά από κάποιες εβδομάδες, νιώθοντας πολύ πιο δυνατή, αποφάσισα να γυρίσω στην χώρα μου με το κεφάλι ψηλά και χωρίς να φοβάμαι κανέναν. Γνωρίζοντας σιγά σιγά ποια είμαι και τι θέλω και τη συνέχεια την είδατε στην οθόνη σας».

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη για Mega Καλημέρα: «Κάποιοι άνθρωποι απολύθηκαν! Η εκπομπή δεν τελείωσε με δική μου υπαιτιότητα!»