Δίκη γνωστού σκηνοθέτη: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού

Η κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου

Σήμερα Πέμπτη 16/5 συνεχίστηκε η δίκη γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται από την ηθοποιό, Έλενα Αθανασοπούλου για το αδίκημα του βιασμού το καλοκαίρι του 2010 (δείτε εδώ ποιος γνωστός ηθοποιός από μάρτυρας υπεράσπισης έγινε μάρτυρας κατηγορίας).

Η απόφαση του δικαστηρίου για την δίκη με γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση αποφάσισε την απαλλαγή του γνωστού σκηνοθέτη λόγω αμφιβολιών.

Κατά την απολογία του ο γνωστός σκηνοθέτης αρνήθηκε την κατηγορία αναφέροντας: «Ήρθα εδώ σεβόμενος και το #metoo και όσους καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις (…) Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τη δουλειά μου για σεξουαλικό αντάλλαγμα, γιατί τιμώ την οικογένειά μου. Είμαι 40 χρόνια στο χώρο, έχω δουλέψει με πολλούς ηθοποιούς. Το να σέβεσαι τη δουλειά και τους ανθρώπους της το θεωρώ υποχρέωσή μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τέτοια ψέματα».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε για τη σχέση του με την ηθοποιό: «Την κ. Αθανασοπούλου την ήξερα από το 2009. Ξεκίνησε να υπάρχει μια πιο ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ μας. (…) Ήταν μια κοπέλα φιλική που έρχονταν σε πάρτι, είχε γνωρίσει τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου».

Πρόεδρος: Τι ήπιατε και τι φάγατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Φάγαμε κανονικά, εγώ δεν πίνω. Σίγουρα παραγγείλαμε δυο μπουκάλια κρασί το περισσότερο όμως το είχε πιει η κ. Αθανασοπούλου, εγώ είχα πιει ένα ποτήρι. Στις 12 το βράδυ μου είπε ότι έχει ένα κάλεσμα από μια παρέα στο «Ακρωτήρι». Να σας πω εδώ ότι θεωρώ αδιανόητο αυτό που περιγράφει σε τρεις διαφορετικές εκδοχές ότι σηκώθηκε και λιποθύμησε.

Αν σε ένα τέτοιο μαγαζί όπως το Villa Mercedes έπεφτε κάτω και λιποθυμούσε θα είχαν έρθει οι σερβιτόροι να την κάνουν να συνέλθει, δεν θα την άφηναν να φύγει. Αν εγώ είχα τη πρόθεση να τη βιάσω θα το έκανα σε ένα μαγαζί που με ξέρανε και τα πόμολα;

Δίκη γνωστού σκηνοθέτη - Απόφαση
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου

Η καταγγέλλουσα ήταν σε μια εύθυμη κατάσταση όπως ένας άνθρωπος που έχει πιει ένα μπουκάλι κρασί, βγήκαμε και χαιρετίσαμε τους πάντες. Στο πρώτο φανάρι που συναντήσαμε αρχίζει να με φιλάει και να τη φιλάω και να της προτείνω να κάνουμε δεξιά σε δημόσιο παρκινγκ, δίπλα στη λεωφόρο. Ξεκινήσαμε να ερωτοτροπούμε μπροστά και μετά πήγαμε στα πίσω καθίσματα. Φορούσε φούστα και κάποια στιγμή και ενώ δεν θυμάμαι αν είχε ξεκινήσει διείσδυση ξαφνικά μου λέει «στάματα».

Την ρώτησα τι έγινε μήπως έκαναν κάτι και δεν μου απάνταγε. Μου λέω «θέλω να φύγουμε τώρα» και να πάμε στο μαγαζί που ήταν οι φίλες της. Στη διαδρομή την ρώταγα αν υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και δεν μου απάνταγε. Δεν μου μιλούσε, δεν έκλαιγε δεν φώναζε. Μπήκα στο μαγαζί μαζί της κάθισα λίγο και φεύγοντας πήρα τηλέφωνο τον κ. Βαζάκα και του εξιστόρησα πως έγιναν τα γεγονότα. Εκείνος της έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή μου είπε πως η Αθανασοπούλου λέει ότι την βίασες. Του είπα «πλάκα μου κάνεις;» Του είπα πες της «να γυρίσω πίσω να πάω μαζί της στο τμήμα να με καταγγείλει», γιατί πολύ απλά ήξερα τι είχε συμβεί και δεν είχα πρόβλημα να πάει οπουδήποτε.

Πηγή: Protothema

TAGS