Ερμής Καραγιάννης: «Όταν είχαμε πρωτοβρεθεί, με ρωτούσε “Πώς ένιωσες που έκανες απόπειρα αυτοκτονίας;”»

Συντετριμμένος ο Τάσος Ξιαρχό

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ερμής Καραγιάννης: «Όταν είχαμε πρωτοβρεθεί, με ρωτούσε “Πώς ένιωσες που έκανες απόπειρα αυτοκτονίας;”»

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου η είδηση πως ο Ερμής Καραγιάννης, μοντέλο που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο GNTM το 2020, έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο Τάσος Ξιαρχό μίλησε εμφανώς συντετριμμένος στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, εξέφρασε τις τύψεις του, καθώς ήταν απ' τους τελευταίους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε, ενώ τόνισε πως από την αρχή της γνωριμίας τους είχε δώσει σημάδια ότι σκέφτεται την αυτοκτονία, αλλά εκείνος δεν τα παρατήρησε μέχρι να είναι αργά.

«Δυστυχώς την μέρα που αφαίρεσε τη ζωή του μου έστελνε μηνύματα, που ήταν λίγο περίεργα. Νιώθω πολλές τύψεις, μπορεί να έχει ανάγκη να επικοινωνήσει και να πει κάτι. Απλά νομίζω ότι στο μήνυμα που του μίλησα απότομα… ήμουνα σε ένα ταξίδι, τέλος πάντων, σε άλλη χώρα για το Πάσχα και του λέω “άσε με ρε Ερμή, άσε με”. Όταν κάποιος σου μιλάει πολύ και λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα άκουσε τον. Πού να φανταστείς; Πού να ξέρεις;» τόνισε αρχικά ο χορογράφος για τον Ερμή Καραγιάννη.

Δείτε επίσης: Ερμής Καραγιάννης - Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του: «Όλοι τον αγαπούσαν...» - Του γλίστρησε από τα χέρια

«Ο Ερμής Καραγιάννης είχε πολλά όνειρα, αλλά δεν τον άφηνε ο δαίμονάς του...»

Σαν έναν άγγελο, ξανθό με γαλάζια μάτια, ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία αλλά μονίμως θλιμμένη, περιέγραψε τον Ερμή Καραγιάννη στη συνέχεια ο Τάσος Ξιαρχό. «Ήταν πολύ θλιμμένος και είχε πάντα πολλά παράπονα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά δεν ήταν πολύ καλά. Τώρα το ότι έφτασε σ’ αυτό το σημείο να το κάνει, με πιάνει η καρδιά μου. Ήταν πάρα πολύ ευαίσθητο παιδί, πολύ καλό παιδί, πολύ ευγενικό και συνεσταλμένο. Είχε πάρα πολλά όνειρα, ήθελε να κάνει πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν τον άφηνε ο δαίμονάς του», συμπλήρωσε ο χορογράφος.

«Επειδή έχω φτάσει στη θέση του Ερμή με αυτοκτονία και έχω φτάσει πολύ κοντά στο θάνατο και, μάλιστα, όταν είχαμε πρωτοβρεθεί, αυτό που συζητούσαμε ήταν που μου λέει “Πώς ένιωσες που έκανες απόπειρα αυτοκτονίας;” και του έλεγα ότι ο καθένας, αν δεν φτάσει εκείνο το σημείο, δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό, γιατί με ρώταγε και για κάποιο λόγο με κοίταζε έτσι με ενδιαφέρον. Εγώ του έλεγα απλά την πλευρά μου, αυτό που έχω βιώσει. Μερικές φορές όταν φτάνεις στην απόπειρα και σε ρωτάει ο άλλος γι’ αυτό, πρέπει να καταλάβεις ότι μάλλον το σκέφτεται και ο ίδιος. Και πρέπει να του το βγάλεις από το μυαλό του αυτό το πράγμα. Αλλά δεν το είχα καταλάβει, νόμιζα ότι ρωτούσε από ενδιαφέρον», κατέληξε ο Τάσος Ξιαρχό στην κάμερα του ΑΝΤ1.