Μελέτης Ηλίας: «Η Βάσω κρατάει μια απόσταση που μπορεί να είναι έως παρεξηγήσιμη» - Η αποκάλυψη για τη συμπεριφορά της Λασκαράκη πίσω από τις κάμερες

«Αν σε γουστάρει, θα σε...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά)

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, το απόγευμα της Τετάρτης 15/5, ήταν ο Μελέτης Ηλίας, ο οποίος αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στη σειρά του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας. Πέρα, όμως, από τον ρόλο του σε αυτή (δείτε εδώ τη σκηνή που σαπίζει στον ξύλο την πρωταγωνίστρια), μίλησε και για πολλά κομμάτια της ζωής του, όπως είναι η συνεργασία με τη Βάσω Λασκαράκη αλλά και η γνωριμία με την Σμαράγδα Καρύδη.

Οι δηλώσεις του Μελέτη Ηλία

«Στο "Σόι" έψαχναν έναν 35άρη καλό, αλλά άγνωστο και μου λέει η γυναίκα μου "Αυτό είσαι, καλός αλλά άγνωστος! Πήγαινε". Εγώ το σκεφτόμουν. Θεωρώ ότι στάθηκα πάρα πάρα πολύ τυχερός, γιατί ναι μεν υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός, στις γυναίκες επειδή είναι πιο πολλές είναι περισσότερος, αλλά στους άντρες είναι λίγο πιο εύκολα πράγματα στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αλλά θέλει και τύχη, να είσαι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Κι εγώ ήμουν τυχερός.

Η οντισιόν είχε πλάκα γιατί ο φόβος ενός καναλιού προς έναν άγνωστο ηθοποιό είναι τεράστιος. Δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν, αν αυτός θα είναι φερέγγυος, συνεπής και καλός στη δουλειά του, αν ξέρει τι δουλειά... 8 το πρωί πρέπει να είσαι αλέρτ. Με είχαν στήσει σε γραφείο, σε μία καρέκλα, και από την άλλη μεριά ήταν καμιά 15αριά, στελέχη του καναλιού, της εταιρείας παραγωγής, όλοι και με βομβάρδιζαν με ερωτήσεις, τι δουλειά κάνει ο πατέρας μου, ο πεθερός μου, πού έμενε η γυναίκα μου πριν με γνωρίσει, πόσο χρονών είναι το παιδί μου... Μετά συνειδητοποίησα ότι όσο τους τροφοδοτούσα με απαντήσεις καταλάβαιναν ότι ήμουν ο ρόλος. Αυτό κράτησε καμιά ώρα, δύο. Νόμιζα ότι περνούσα από κάποια Ιερά Εξέταση και του λέω κάποια στιγμή "τελειώσαμε;".

Μου είπαν "ναι αλλά θέλουμε να κάνεις κι ένα δοκιμαστικό με τη συμπρωταγωνίστρια". Ρώτησαν αν την είχαν βρει, μου είπαν ναι και όταν ρώτησα ποια είναι που είπαν η Βάσω Λασκαράκη. Δε την ήξερα προσωπικά. Πάμε στο δοκιμαστικό - και της το πιστώνω γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ τυπικά - και ήταν λες και γνωριζόμασταν από παιδιά. Αλλλοσυμπληρωνόμασταν. Είχαμε σπάνια “χημεία”. Η Βάσω δεν είναι η τυπική περίπτωση γυναίκας ηθοποιού, κρατάει μια απόσταση που μπορεί να είναι έως παρεξηγήσιμη. Δεν της αρέσει να ανοίγεται για το τυπικό του πράγματος. Αν σε γουστάρει, θα σε γουστάρει πραγματικά, αν δεν σε γουστάρει θα κρατήσει σε απόσταση. Αυτό μου άρεσε γιατί δεν έβλεπα κάτι ψεύτικο στη Βάσω, έβλεπα αλήθεια και με τροφοδοτούσε. Με το που έκανα το δοκιμαστικό με τη Βάσω τελείωσαν τα δοκιμαστικά. Εγώ δεν το ήξερα, αλλά τελείωσαν. Κάναμε ένα δοκιμαστικό», ανέφερε αρχικά.

Δείτε επίσης: Βάσω Λασκαράκη & Λευτέρης Σουλτάτος: Το γλέντι τους έμοιαζε με δεύτερο γάμο - Το φόρεμα "νυφικό", η τούρτα και ο χορός μέχρι το πρωί στο πάρτι επετείου

Όσον αφορά στις αμοιβές που παίρνει ως ηθοποιός, επισήμανε: «Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κεφάλαιο. Ο κόσμος το παρεξηγεί καμία φορά. Πολλές φορές όταν πηγαίνω π.χ. την κόρη μου για μπαλέτο ή τον γιο μου στις δραστηριότητες, ο κόσμος μου λέει "εδώ μένετε;", στο Μενίδι δηλαδή, "αχ, πως κι έτσι;". Έχουν την εντύπωση ότι οι ηθοποιοί είναι ζάπλουτοι. Κι εγώ αυτό πίστευα και όταν πήγα να μιλήσω για τα οικονομικά την πρώτη φορά σηκώθηκα να φύγω τύπου προσβεβλημένος. Να ακούς για 100 και να παίρνεις 2, γιατί τα ακούς και λίγο φουσκωμένα. Θα έφευγα. Μου είπαν να περιμένω να το συζητήσουμε...».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι αυτό που πας στο super market και ντρέπεσαι να κοιτάξεις τις εκπτώσεις, τις προσφορές. Αυτό έχει όντως 30%; Εσύ; Το έχω νιώσει γιατί μένω και σε περιοχή που το νιώθεις έντονα αυτό. Είσαι ο Μελέτης Ηλίας που σε βλέπω στην τηλεόραση. Σε είδα στη Νάνσυ και στον Θανάση με το πουκαμισάκι...».

Σε άλλο σημείο, έκανε μία απρόσμενη αποκάλυψη για την γνωριμία με την Σμαράγδα Καρύδη. «Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά, το '99 ήταν, είδα από κοντά τη Σμαράγδα Καρύδη. Εγώ ήμουν 19, εκείνη 24-25, αλλά ήταν ήδη Η Σμαράγδα Καρύδη. Είχα σοκαριστεί από την ομορφιά της», δήλωσε.