Eurovision 2024: Χαμός στο αεροδρόμιο της Ελβετίας - Ούρλιαζαν και χειροκροτούσαν το Nemo μόλις προσγειώθηκε

Το βίντεο από τη στιγμή της άφιξής του μετά τη νίκη του στον διαγωνισμό

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Χαμός στο αεροδρόμιο της Ελβετίας - Ούρλιαζαν και χειροκροτούσαν το Nemo μόλις προσγειώθηκε

Νικητής της Eurovision 2024 στέφθηκε το Nemo, ο 24χρονος καλλιτέχνης από την Ελβετία, συγκεντρώνοντας και από το κοινό, αλλά και από την επιτροπή 591 βαθμούς, πηγαίνοντας την χώρα του στην κορυφή του διαγωνισμού ξανά μετά από 36 χρόνια.

Αφού έσπασε το δάχτυλό του και το τρόπαιο, όπως φαίνεται σε βίντεο που διέρρευσε (δείτε το εδώ), παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις για τη νίκη του και έπειτα μπήκε στο αεροπλάνο και επέστρεψε στην χώρα του. Στο αεροδρόμιο, όμως, γινόταν χαμός, αφού εκατοντάδες θαυμαστές περίμεναν, τα μεσάνυχτα που έφτασε, να τον δουν απέξω, να τον χαιρετήσουν και να τον συγχαρούν, ζητωκραυγάζοντας για εκείνον, με τα χειροκροτήματα να μην έχουν τελειωμό.

Βίντεο από την άφιξη του Nemo στην Ελβετία μετά τη νίκη του στην Eurovision

Ποιο είναι το μη δυαδικό Nemo Mettler από την Ελβετία

Nemo Mettler είναι το όνομα του και γεννημένο το 1999 στο Biel/Bienne της Ελβετίας, προσδιορίζεται ως non binary, δηλαδή μη δυαδικό άτομο. Το μη δυαδικό (βλ. άνδρας και γυναίκα) περιγράφει το άτομο, το οποίο δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά ως άνδρας ή γυναίκα. Μπορεί να προσδιοριστεί και ως άνδρας και ως γυναίκα, ή οτιδήποτε στο ενδιάμεσο, ή ακόμα και έξω από τα αυτές τις κατηγορίες.


Ασχολείται με την ραπ μουσική, τραγουδά, παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς. Μάλιστα, έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ελβετική εταιρεία Bakara Music. Βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία από το 2015 και έχει κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles. Το single του με την υψηλότερη επίδοση στα charts μέχρι σήμερα είναι το τραγούδι τους «Du» του 2017.

Στη δεύτερη σεζόν του The Masked Singer Switzerland το 2021/2022, οι Nemo αποκαλύφθηκαν ως γιγαντιαίο πάντα και τερμάτισαν στην πέμπτη θέση.

Το Νοέμβριο του 2023, το Nemo βγήκαν ως «μη δυαδικός» σε ένα άρθρο στο SonntagsZeitung. Σε αυτό το άρθρο, δήλωσε επίσης ότι προτιμούσε να αναφέρονταν με το όνομά του αντί για αντωνυμίες στα γερμανικά, ενώ χρησιμοποιεί επίσης τον πληθυντικό ως προς το φύλο they/them στα αγγλικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nemo (@nemothings)