Eurovision 2024: Οι πρώτες δηλώσεις του Nemo μετά τη νίκη του - «Υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν έβγαζαν αγάπη και ενότητα»

Η αντίδραση του όταν τον ρώτησαν για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Οι πρώτες δηλώσεις του Nemo μετά τη νίκη του - «Υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν έβγαζαν αγάπη και ενότητα»

Η Ελβετία νίκησε την Eurovision 2024 με το non binary 24χρονο Νemo που κατέκτησε την πρώτη θέση. Αμέσως μετά το τέλος του τελικού έκανε δηλώσεις στα κανάλια και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Οι δηλώσεις του Nemo μετά την Eurovision

«Υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν έβγαζαν αγάπη και ενότητα και την ίδια ώρα υπήρχε πολλή αγάπη από πολλές διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων», εξομολογήθηκε για το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στις χώρες.

Σχετικά με το πλάνο που τον δείχνει να σπάει το βραβείο, είπε: «Έσπασα τον κωδικό και έσπασα το βραβείο. Το βραβείο μπορεί να επιδιορθωθεί, και η Eurovision χρειάζεται διόρθωση κάπου-κάπου».

«Ευχαριστώ όλους όσοι δούλεψαν για το τραγούδι. Συνέβη πέρυσι και εγώ το έγραψα για να το δώσω σε κάποιον άλλον καλλιτέχνη. Και όταν μου είπαν να το πω εγώ, είπα ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά πως θα έδινα μία ευκαιρία και τελικά κατέληξα να γράφω ένα από τα πιο δημιουργικά τραγούδια που είχα κάνει ποτέ.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που κατάφερα να έχω αυτό το κομμάτι της τέχνης, που είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό τραγούδι. Η ομάδα που με ακολούθησε ήταν γεμάτη αγάπη και χαρά και αυτό είναι που θέλω να κρατάω μέσα μου ως ανάμνηση», ανέφερε συγκινημένο.

Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε για το περιστατικό που έφερε τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από την Eurovision, αρνήθηκε να απαντήσει καθώς όπως είπε δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και δεν έχει εικόνα, οπότε δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι που δεν γνωρίζει.

«Θα ήθελα να κάνω τραγούδι με το Βambie και τη Μαρίνα Σάττι» είπε μεταξύ άλλων χαρούμενος.