Eurovision 2024 highlights τελικού: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo - Η Ελλάδα στην 11η θέση, η εμφάνιση της Παπαρίζου και τα γιουχαρίσματα

Όσα είδαμε το βράδυ του Σαββάτου 11/5

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2024 highlights τελικού: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo - Η Ελλάδα στην 11η θέση, η εμφάνιση της Παπαρίζου και τα γιουχαρίσματα

Ο τελικός της Eurovision πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 11/5. Προβλήθηκε μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ απευθείας από το Μάλμε της Σουηδίας με σχολιαστές τον Θανάση Αλευρά και τον Ζερόμ Καλούτα, οι οποίοι για ακόμα μια φορά απέσπασαν πολύ αρνητικά σχόλια.

Πάμε να δούμε τα highlights του τελικού της Eurovision

Ο απόλυτος πανικός με τη Μαρίνα Σάττι στο Μάλμε - Η αποθεωτική εμφάνισή της στον μεγάλο τελικό

Οι τελικές πρόβες και τα σχόλια που έλαβε η ελληνική αποστολή μετά την εμφάνισή της στον Β' ημιτελικό φαίνεται, πως πείσμωσαν την Μαρίνα Σάττι, καθώς το αποτέλεσμα που βγήκε στον τελικό ήταν αυτό που της άξιζε!

Ο απολυτός πανικός είδαμε να προκαλείται στο Μάλμε με το ελληνικό ''Ζάρι''. Η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της ήταν στα καλύτερά τους κάνοντας ένα απίστευτο act, που θα μείνει αξέχαστο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι - Τελικός

Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι

Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι

Η εμφάνιση του Ισραήλ στον τελικό και τα γιουχαρίσματα του κοινού

Και η Ισραηλινή αποστολή ανέβηκε στην σκηνή ενόψει του μεγάλου τελικού στο Malme Arena στην Σουηδία.

Μέσα από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο twitter βλέπουμε την οργή του κόσμου για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό θεσμό μουσικής και μάλιστα δεν γίνεται να παραμείνει κρυφή η αποδοκιμασία αυτή μέσα από τα γιουχαρίσματα στην Eden όσο ερμήνευε το κομμάτι της.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Οργή κατά της εκπροσώπου του Ισραήλ - Δημοσιεύθηκε βίντεο που φαίνεται να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν

Η τραγουδίστρια συνέχισε να ερμηνεύει απτόητη μιας και έχει λάβει όλες αυτές τις ημέρες αρνητικά μηνύματα, επομένως θα λέγαμε ότι σε έναν βαθμό είχε προετοιμαστεί για την εξέλιξη που είδαμε απόψε στον τελικό. Για πολλούς το Ισραήλ λόγω του πολέμου δεν είχε θέση φέτος στην Eurovision και αυτός μάλιστα ήταν ένας από τους λόγους, που υπήρξαν ανατροπές φέτος στον διαγωνισμό.


Η εμφάνιση της Silia Kapsis με την Κύπρο

Η Silia Kapsis που εκπροσώπησε την Κύπρο διαγωνίστηκε στην 20η θέση. Η 17χρονη τραγουδίστρια του Liar έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση που είχε πολύ χορό - αφού είναι και χορεύτρια.

To Nemo της Ελβετίας ξετρέλανε το κοινό

Το Nemo εμφανίστηκε στην 21η θέση και απέδειξε γιατί θεωρήθηκε το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό. Τηλεθεατές και κοινό παρακολούθησαν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα! Η φωνή του μάλιστα ήταν συγκλονιστική.

Έκανε το στάδιο του Μάλμε να "τρέμει" η Κροατία

Ο Baby Lasagna που εκπροσώπησε την Κροατία με το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim” κέρδισε τις εντυπώσεις στον πρώτο ημιτελικό ήταν από την αρχή φαβορί. Το ποπ πανκ, techno, metal και house κομμάτια έκανε όλο το στάδιο του Μάλμε να ξεσηκωθεί.

Η Έλενα Παπαρίζου έδωσε το 12άρι από την Ελλάδα

Η Έλενα Παπαρίζου μετά την εκρηκτική της εμφάνιση στον Β ημιτελικό, σε απευθείας σύνδεση από την Αθήνα ανακοίνωσε το 12αρι της Ελλάδας. Οι 12 βαθμοί δόθηκαν στην Ελβετία, ενώ η Κύπρος πήρε του 10 βαθμούς.

Eurovision Ελλάδα Ελβετία

Τα γιουχαρίσματα την στιγμή που ο εκπρόσωπος της EBU ανακοίνωσε την ψηφοφορία της Ολλανδίας

Η Ολλανδία και ο Joost Klein αποκλείστηκαν από τον τελικό, έπειτα από μια απαράδεκτη κίνηση του τραγουδιστή σε φωτορεπόρτερ. Ο άνθρωπος λοιπόν που ήταν κανονισμένο να ανακοινώσει την βαθμολογία της χώρας, αρνήθηκε να εμφανιστεί και έτσι τους βαθμούς έδωσε εκπρόσωπος της EBU.

Εξαιτίας του αποκλεισμού του καλλιτέχνη, τα γιουχαρίσματα την ώρα της βαθμολογίας ήταν πολλά.

Η συγκλονιστική εμφάνιση της Loreen

Η νικήτρια της Eurovision το 2023, Loreen, ανέβηκε στην σκηνή και η εμφάνιση της ήταν συγκλονιστική. Αποθεώθηκε τραγουδώντας το «Forever – Tattooo».

Νικητής ο Nemo και η Ελβετία

Ο μεγάλος νικητής στο Μάλμε της Σουηδίας είναι το Nemo από την Ελβετία. Η Ελλάδα με το Ζάρι βγήκε στην 11η θέση, ενώ η Κύπρος με το Liar στη 15η θέση.

Ποια θέση πήρε η κάθε χώρα

Eurovision highlights τελικού