Eurovision 2024: Και επίσημα εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση της EBU για τον αποκλεισμό της

«Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Facebook/Eurovision Song Contest
Facebook/Eurovision Song Contest

H EBU ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον μεγάλο τελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 11/5 στο Μάλμε της Σουηδίας. Όπως είχε γίνει γνωστό, επιτέθηκε σε μια γυναίκα φωτογράφο του συνεργείου της παραγωγής μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ, με αποτέλεσμα να δεχθεί μήνυση και να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Έπειτα λοιπόν από έρευνα της αστυνομίας, ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joon Kleist δεν θα διαγωνιστεί στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργάνωσης, το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας.

Η ανακοίνωση για τον Ολλανδό καλλιτέχνη στην Eurovision

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας.

Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού».

Δείτε επίσης: Νέο σκάνδαλο μετά την Ολλανδία - Η ανακοίνωση της Ισπανίας κατά της EBU