Eurovision 2024: Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Ολλανδία από τον διαγωνισμό - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

Τι συνέβη με τον Joost Klein;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Ολλανδία από τον διαγωνισμό - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

Μια έκτακτη είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Παρασκευής 10/5 αναφορικά με τις τελικές πρόβες της Eurovision 2024 και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την συμμετοχή της Ολλανδίας και του Joost Klein.

Πιο αναλυτικα, μέσα από ανακοίνωση της EBU αναφέρεται πως εξετάζεται ένα ζήτημα, που αφορά στον Ολλανδό καλλιτέχνη και εμρηνευτή του Europapa ενός εκ των φαβορί για τον φετινό τελικό της Eurovision.

Μάλιστα, ο Joost Klein δεν εμφανίστηκε στη σημερινή πρόβα στο Μάλμε καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο, πως ο καλλιτέχνης ενεπλάκη σε επίθεση μέλους της αποστολής του Ισραήλ. Η υπόθεση εξετάζεται από τη διοργάνωση, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκλειστεί η Ολλανδία από τον αυριανό 10/5 τελικό.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Φόρος τιμής σε δυο θανάτους - Η ανατριχιαστική ιστορία πίσω από το τραγούδι της Ολλανδίας, Europapa

Η ανακοίνωση της EBU για τη συμμετοχή της Ολλανδίας στην Eurovision 2024

«Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης Dress Rehearshal του διαγωνισμού. Αντ' αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνισή του από τον Ημιτελικό 2», αναγράφεται στην ανακοίνωση της EBU.

Η πρώτη ανακοίνωση της EBU για τον Joost Klein

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεοτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε σε σύντομο χρόνο», αναφέρθηκε στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU για τον Joost Klein.