Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Η πρώτη μεγάλη απώλεια ήταν η γιαγιά μου, η Κατίνα Παξινού» - Οι σχέσεις με τον Μινωτή και το πρόβλημα υγείας

Μίλησε εφ' όλης της ύλης

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Η πρώτη μεγάλη απώλεια ήταν η γιαγιά μου, η Κατίνα Παξινού» - Οι σχέσεις με τον Μινωτή και το πρόβλημα υγείας

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω», όπου μίλησε με λεπτομέρειες για τη μυθιστορηματική ζωή του: Για τη σχέση με τη γιαγιά του και μεγάλη ηθοποιό, Κατίνα Παξινού, για τον σύζυγό της, Αλέξη Μινωτή, τα πρώτα χρόνια ως ζεν πρεμιέ, την απόφαση να μην κάνει παιδί, καθώς και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

«Με μπλόκαρε η εμφάνιση, μου έδιναν τους ρόλους του ωραίου και δεν ήταν αυτό που ήθελα. Δεν “εκμεταλλεύτηκα” την ακτινοβολία μου, καθόλου. Είχα ευκαιρίες να την εκμεταλλευτώ αλλά ήταν έξω από εμένα. Είμαι άνθρωπος των σχέσεων. Έχω κάνει μόνο μακροχρόνιες σχέσεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα και περιστασιακές σχέσεις αλλά κυρίως είχα μακροχρόνιες. Έχω περάσει μια πολύ ευτυχισμένη ζωή», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το πραγματικό του επάγγελμα, ο καρκίνος και η πλαστική επέμβαση στο πρόσωπό του

Και συμπλήρωσε: «Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής, είμαι ευθυνόφοβος ή και τα δύο ενδεχομένως. Δεν έπαιξε ρόλο η καριέρα και δεν το δέχομαι. Ξέρω μεγάλους ηθοποιούς που έχουν οικογένεια, αρκεί να το θέλουν. Δεν ένιωθα την ανάγκη. Μου αρέσουν τα παιδιά να τα βλέπω, να τα αγκαλιάζω, να τα αγαπάω και να πηγαίνουν σπίτι τους. Να μην τα έχω εγώ! Για αυτό και δεν έχω και σκυλί, ενώ τα αγαπάω. Ήθελα την “κρέμα” χωρίς την ευθύνη».

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για το πρόβλημα υγείας του

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε για την διάγνωση που τον κοψοχόλιασε. «Όταν βλέπεις σε ένα χαρτί ότι αυτό που βλέπουμε στην αξονική θέλει περαιτέρω διερεύνηση, σου κόβονται τα πόδια. Επειδή έχω βεβαρημένο μητρώο, όλη η οικογένειά μου έχει φύγει από καρκίνο, είπα “ήρθε η ώρα μου”. Ευτυχώς αυτό δεν κράτησε πολύ, έχω εξαιρετικό γιατρό και χειρουργήθηκα έγκαιρα. Το βρήκα πρώιμα, δεν άλλαξε πολύ η κοσμοθεωρία μου. Αφήνω τη ζωή και με πηγαίνει. Η ζωή μου έκρουσε έναν κώδωνα πολύ ισχυρό για μικρό χρονικό διάστημα. Σε τρεις μέρες βγήκα απ' το νοσοκομείο και σε είκοσι έπαιζα στο θέατρο, δεν μου έχει αφήσει κανένα κουσούρι. Κάθε έξι μήνες που κάνω εξετάσεις, τρέμω τι θα ακούσω αλλά όλα πάνε καλά. Αυτό που νόμιζα ότι είναι η ζωή, αυτό πιστεύω και τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι σχέσεις του με Παξινού-Μινωτή

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε εν συνεχεία για την οικογένειά του: «Η πρώτη μεγάλη απώλεια ήταν η γιαγιά μου, η Κατίνα Παξινού, ήταν μεγάλο χτύπημα. Ήταν κάτι μεταξύ μαμάς και γιαγιάς. Γνώρισα πολλά μέσα από αυτή τη γυναίκα. Να βλέπω, να μαθαίνω, να έχω ανησυχίες. Τα οφείλω όλα σε αυτήν! Μετά είχα την απώλεια της μητέρας μου, ισχυρότατα τραντάγματα. Φαίνεται ότι έχω ισχυρές αυτοάμυνες. Η απώλεια των γονιών μου έτυχε σε γυρίσματα. Τελείωσε η ταινία και πήγα στην κηδεία του πατέρα μου».

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος σημείωσε ότι στάθηκε στο πλευρό του, αλλά: «Όταν έφυγε η Παξινού από την ζωή, τα χαλάσαμε για τους λόγους τους γνωστούς. Για τα κληρονομικά θέματα. Όλα τα χρήματα τα δικά του και της Παξινού τα δώρισε στην τράπεζα, απίστευτα πράγματα. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα όμως έπεσαν λυτοί και δεμένοι να τα ξαναφτιάξουμε. Έκανε αυτός το πρώτο βήμα, γιατί εγώ ήμουν νέος και επαναστάτης, όταν με πήρε τηλέφωνο και με προσέλαβε στο Εθνικό θέατρο. Έπαιξα 24 έργα σε πέντε χρόνια, μεγάλο σχολείο αλλά πιστεύω ότι δεν ήμουν καλός».