Ησαΐας Ματιάμπα: «Όταν λείπεις από το παιδί σου...» - Συγκινεί με την εξομολόγηση για τον γιο του, Ηρακλή

«Η πρώτη βασική αρχή για εμένα είναι η αγάπη...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Για τον τρόπο που μεγαλώνει τον γιό του τον Ηρακλή, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 6/3, ο Ησαϊας Ματιάμπα στην εκπομπή Πρωινό Σουσού, με αφορμή την σημερινή ημέρα κάτα του σχολικού εκφοβισμού που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Για τον ίδια θέμα μίλησε στην εκπομπή και η Όλγα Λαφαζάνη η οποία σόκαρε με την εξομολόγηση για την κόρη της, η οποία στην ηλικία των 4 έπσε θύμα σχολικής βίας (δείτε εδώ).

Όσα είπε ο Ησαϊας Ματιάμπα για τον γιο του, Ηρακλή

«Πλέον η κοινωνία αλλάζει γι' αυτό ακούμε τόσες πολλές καταγγελίες. Δεν είναι ότι πριν δεν υπήρχε, απλά η κοινωνία παλιά ήταν πιο κλειστή, δεν ήθελε να μάθει ο γείτονας τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι ή στο σχολείο, οπότε δεν μιλούσαν. Γενικότερα σε πολλά θέματα τα στόματα ανοίγουν πιο εύκολα και καλά κάνουν, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται», είπε αρχικά

«Η πρώτη βασική αρχή για εμένα είναι η αγάπη. Εμείς ως γονείς έχουμε το χρέος στα παιδιά μας να τα ποτίζουμε από την πρώτη μέρα, με αγάπη, αν αυτό δεν το καταφέρουμε, το έχουμε χάσει. Μην περιμένουμε μετά από το παιδί να μιλήσει ή να του πούμε γιατί πείραξε άλλο παιδί. Όταν λείπεις από το παιδί σου, το παιδί θα είναι σε άλλη φάση

Εγώ δεν έχω βιώσει σχεδόν τίποτα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Και πώς μπορούμε εμείς ως ενήλικες να βοηθήσουμε. Η εμπειρία που μπορώ να μοιραστώ είναι το τι λέω στον Ηρακλή κάθε μέρα, για το πώς πρέπει να σέβεται τον διπλανό του, πώς να αγαπάει τον διπλανό του, με τη διαφορετικότητά του, με το τι ξεχωρίζει. Και ότι αυτό που το κάνει διαφορετικό και ξεχωρίζει δεν το μισούμε, δεν το πειράζουμε και δεν το ενοχλούμε. Αυτό είναι το χρέος μου, δεν είναι χρέος μου να πω τι έπαθα εγώ στα 10 μου» ανέφερε ο τραγουδιστής.