Λευτέρης Ελευθερίου - Καταγγέλλει ότι δέχτηκαν bullying τα παιδιά του: «Ήταν κάτι που με φόβισε»

Ο ηθοποιός έστειλε το μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε ο Λευτέρης Ελευθερίου, με αφορμή την παράσταση «Σύμφωνο επιβίωσης», στην οποία συμπρωταγωνιστεί. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός μίλησε για τη σχέση του με τα παιδιά του και το bullying που δέχτηκαν, καθώς και για τη σύζυγό του με την οποία παραδέχεται ότι πέρασαν δυσκολίες.

«Πάντα έχω άγχος να είμαι καλά και ζωντανός, να αισθάνομαι ότι δεν τα παρατάω. Έχω δύο παιδιά στην εφηβεία, οπότε θέλω για έναν παραπάνω λόγο να είμαι δοτικός απέναντί τους, να μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτό που θα ζητήσουν με ζωντάνια, χαρά και ενέργεια», είπε αρχικά ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Και συμπλήρωσε: «Θέλω τα παιδιά μου να αξιολογούν με τη σειρά τους κάθε κίνδυνο, να έχουν δυνάμεις για να σταθούν στα πόδια τους. Ακόμα και τώρα, που είναι 10-12, “κυνηγάω” να μάθουν κάποια πράγματα να τα κάνουν μόνα τους».

Δείτε επίσης: Λευτέρης Ελευθερίου: «Έχουμε παιδιά και πρέπει να τα ζήσουμε! Έχει παίξει κάτι στο κομμάτι το διοικητικό...» - Απογοητευμένος για το πρόωρο τέλος του "Μετά τη φωτιά"

Το μήνυμα του Λευτέρη Ελευθερίου για την ημέρα κατά του bullying

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και του bullying, ο Λευτέρης Ελευθερίου αποκάλυψε ότι και τα δικά του παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία αντίστοιχη συμπεριφορά: «Υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές στο σχολείο, ήταν κάτι που με φόβισε και το παλέψαμε. Χρειάζεται πολλή κουβέντα με τα παιδιά και αποδοχή, πρέπει να τους πεις να δουν έναν ψυχολόγο και να το συζητήσουν, γιατί εμείς μπορεί να μην είμαστε ικανοί να τους πούμε ορισμένα πράγματα. Ως γονέας επίσης δεν μπορείς να εκφοβίσεις το άλλο παιδάκι, είναι λάθος. Το βασικό είναι το παιδί να αισθάνεται ασφάλεια να μιλήσει».

Κλείνοντας ο Λευτέρης Ελευθερίου αναφέρθηκε και στη σχέση με τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Τατιάνα Καλαντζή, λέγοντας πως: «Σε μία σχέση πρέπει να αποδεχτείς ότι θα περάσεις και πολύ δύσκολες στιγμές. Μας πέρασε η ιδέα να χωρίσουμε αλλά σίγουρα θέλει μια παραπάνω σκέψη όταν έχεις παιδιά. Παράλληλα πρέπει να ψάχνεις ποιος είσαι, πόσο αλλάζεις, και να κρατάς επαφή με αυτό το κομμάτι. Τώρα έχουμε ανακαλύψει ότι θέλει χρόνο και κάθε γονιός με το παιδί ξεχωριστά. Πολλές φορές το χιούμορ είναι τροχοπέδη, το παίρνουν τα παιδιά και μετά δεν ακούνε κάτι σοβαρά. Ελπίζω όταν φθάσω 55, να έχω δύναμη, να έχω καλή σχέση με τα παιδιά μου, να θέλουν να πάμε διακοπές μαζί, να μπορώ να είμαι καλά με τη γυναίκα μου. Σκέφτομαι να κάνω και κάτι άλλο εκτός χώρου, όπως αγροτικές εργασίες».