Δημήτρης Καπουράνης: «Είσαι Αλβανός για την Ελλάδα και Έλληνας για τους Αλβανούς»

Ο ρόλος του στο Ναυάγιο ως Μάκης

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δημήτρης Καπουράνης: «Είσαι Αλβανός για την Ελλάδα και Έλληνας για τους Αλβανούς»

Ο Δημήτρης Καπουράνης ήταν καλεσμένος τη Δευτέρα 4/3 στην εκπομπή Mega Καλημέρα με τον ηθοποιό να μιλάει τόσο για τη συμμετοχή του στο Ναυάγιο ως Μάκης, όσο και για παιδικά του χρόνια και την καταγωγή του.

Το επάγγελμα της υποκριτικής είναι κάτι που ο ηθοποιός δεν είχε φανταστεί για τον εαυτό του, ωστόσο από τα πρώτα του κιόλας βήματα έχει αποσπάσει πολύ καλά σχόλια για τις ερμηνείες του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Δημήτρης Καπουράνης μίλησε για την αλβανική καταγωγή του (δείτε εδώ όσα είχε πει σε άλλη συνέντευξη) και για τα σχόλια, που δέχεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην πατρίδα του για το γεγονός, πως μένει στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καπουράνη για την καταγωγή του

«Είναι διαβαλκανικό το ζήτημα και το κύριο πρόβλημα είναι το πώς ένα παιδί διαχειρίζεται αυτή τη διττότητα της ταυτότητας. Το ότι ταυτόχρονα είμαι δύο πράγματα - Αλβανός για την Ελλάδα και Έλληνας για τους Αλβανούς. Ταυτόχρονα είμαι δύο πράγματα και αυτή η διττότητα μπορεί να είναι πολύ χαοτική για ένα παιδί, διότι νιώθει ότι είναι παντού. Είσαι και τα δύο μαζί. Γυρνάω από την Αλβανία και δεν υπάρχει η αποδοχή κοινωνικά, γιατί είσαι και τα δύο μαζί, είσαι κάτι άλλο, είσαι το ενδιάμεσο. Στην Αλβανία εισπράττω το ίδιο πράγμα, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Δεν έχω βιώσει οξύ ρατσισμό», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καπουράνης

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο

«Στα 19 μπήκα στη θεατρική ομάδα και εκεί άρχισα να βλέπω ότι αυτό μου αρέσει πάρα πολύ και στα 22 μου μπήκα στο Εθνικό. Οι γονείς μου ήταν πολύ αντίθετοι σύμφωνα με τη φωνή της λογικής. Είχα 4 μαθήματα για να τελειώσω το Πολυτεχνείο. Ένιωθα ότι είναι όλα προβλέψιμα. Εγώ θα ήμουν μέτριος σε αυτό. Μου έλεγαν ότι είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθώ με την υποκριτική. Με το που με δέχτηκαν στη σχολή η μαμά μου ήρθε στην Αθήνα να με βοηθήσει», είχε πει στις 6/2/24 στο Night Out ο Καπουράνης.