Συγκινεί ο Μάνος Πετούσης: «Η μαμά μου είχε άνοια - Έχω κλάψει τόσο πολύ γι' αυτήν το προηγούμενο διάστημα»

Ράγισε η φωνή του γιατρού στον Σασμό

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Συγκινεί ο Μάνος Πετούσης: «Η μαμά μου είχε άνοια - Έχω κλάψει τόσο πολύ γι' αυτήν το προηγούμενο διάστημα»

Στο Happy Day και στην Όλγα Λαφαζάνη μίλησε ο Μάνος Πετούσης. Πέρα από τις νέες εξελίξεις με τον ρόλο του στον Σασμό, ο γιατρός της επιτυχημένης σειράς του Alpha μίλησε και για την ασθένεια της μητέρας του, Βασιλικής, που ταλαιπωρήθηκε από άνοια για πέντε χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

«Είμαι ο πλέον ανασφαλής άνθρωπος στον κόσμο. Μου λένε ότι δεν φαίνεται, αλλά μόνο εγώ ξέρω. Έχει να κάνει με το πόσο ψηλά ανεβάζεις τον πήχη. Δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που φέρνω σε μια δουλειά, συνέχεια θέλω παραπάνω. Από παιδί ήμουν ο πιο αγαπητός, ο πιο καλός μαθητής, το παράδειγμα, πολύ πιθανό να βγήκε από τότε και το κουβαλάω μέχρι τα γεράματα», είπε αρχικά ο Μάνος Πετούσης.

«Λύγισε» ο Μάνος Πετούσης στον αέρα

Στη συνέχεια ο ηθοποιός του Σασμού αναφέρθηκε στον χρόνο που περνάει, καθώς και στην εμπειρία του με την ασθένεια της μητέρας του. «Τρομάζω όταν γυρίζω πίσω και αντιλαμβάνομαι πόσα χρόνια έχω περάσει στη ζωή. Φοβάμαι την ταλαιπωρία της όποιας ασθένειας. Έχοντας και την εμπειρία που πέρασε η μητέρα μου, που είχε πέντε χρόνια άνοια, δεν την εύχομαι για κανέναν άνθρωπο. Υπήρχαν στιγμές που με θυμόταν, υπήρχαν και στιγμές που δεν με γνώριζε, αισθανόταν όμως», δήλωσε ο Μάνος Πετούσης με την φωνή του να ραγίζει κάποια στιγμή.

Και κατέληξε: «Όταν της έδινα το χέρι μου, το “βούταγε” και δεν το άφηνε. Έχω κλάψει τόσο πολύ το προηγούμενο διάστημα, που αυτό δεν είναι τίποτα. Τελικά δεν έχει σημασία η ηλικία που είσαι, η απώλεια του γονιού είναι τεράστια και πονάει σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι».

Το «αντίο» του ηθοποιού στη μητέρα του

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ο Μάνος Πετούσης είχε δημοσιεύσει φωτογραφία της αγαπημένης μητέρας του, αποκαλύπτοντας πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τον ερχομό του 2024. Αφορμή ήταν το μνημόσυνο των 40 ημερών της, για το οποίο έγραψε: «Μάνα... 40 μέρες λείπεις… Μας λείπεις... Την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου στον Άγιο Γεώργιο (ΚΕΒΟΠ) στο Χαϊδάρι στις 9:30 όσοι σε αγαπάμε, θα ενώσουμε τις προσευχές μας με την ψυχή σου. Να μας προσέχεις από κει ψηλά...»