Γιώργος Παπακώστας: «Μου πήραν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο! Ήταν βιδωμένο στο πάτωμα και το...» - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη διάρρηξη στο γραφείο του

«Εγώ δεν είμαι κανένας πλούσιος...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γιώργος Παπακώστας: «Μου πήραν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο! Ήταν βιδωμένο στο πάτωμα και το...» - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη διάρρηξη στο γραφείο του

Ο Γιώργος Παπακώστας έπεσε θύμα διάρρηξης στο γραφείο του καταστήματος εστίασης που διατηρεί (δείτε εδώ βίντεο) και αυτή δεν ήταν η πρώτη εμπειρία παραβίασης της περιουσίας του. Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στο μαγαζί του.

Έτσι λοιπόν ο γνωστός σεφ, που συχνά μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής Ελένη μοιράστηκε την Παρασκευή 9/2 τις πρώτες σκέψεις και προβληματισμούς του μετά το συμβάν, που τον τάραξε μαζί με την Ελένη Μενεγάκη.

Ανάμεσα στα όσα σχολίασε ο Γιώργος Παπακώστας είδαμε να στέκεται ιδιαίτερα στο κομμάτι των δραστών και της νεαρής τους ηλικίας, καθώς αυτό φαίνεται καθαρά στο βιντεοσκοπημένο από τις κάμερες υλικό.

Το σχόλιο του Γιώργου Παπακώστα για του διαρρήκτες του γραφείου του

«Είχαν μπει πέρυσι στο μαγαζί μου στη Νέα Σμύρνη και προχθές το βράδυ στις 3:00 το πρωί μπήκαν ξανά. Στο ίδιο μαγαζί από άλλη πόρτα. Η πόρτα ξεκόλλησε από την κάσα. Τα πιο πολλά εστιατόρια δεν τα παίρνουν τα λεφτά, γιατί εκείνη την ώα οι τράπεζες είναι κλειστές και είναι επικίνδυνο να πάρει τις εισπράξεις έναν υπάλληλος, ο οποίος θα φάει ξύλο στο δρόμο και θα του τα πάρουν.

Εγώ λοιπόν από πέρυσι που με έκλεψαν έμαθα και γενικά δεν έχουμε καθόλου μετρητά στο μαγαζί. Οπότε πήραν λίγα πράγματα, η ζημιά ήταν που μου έσπασαν τις πόρτες και το ότι μου πήραν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, αλλά όταν το ανοίξουν θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ. Ήταν βιδωμένο στο πάτωμα και το ξήλωσαν.

Ευτυχώς στο σπίτι μου δεν έχουν μπει ποτέ. Στις επιχειρήσεις μου έχουν προσπαθήσει να μπουν και άλλες φορές. Για εμάς τους επαγγελματίες το μεγαλύτερο άγχος είναι πρώτα από όλα οι υπάλληλοι - οι συνεργάτες. Εγώ επειδή ήξερα ότι θα υπάρχει υπάλληλος μέχρι τις 5 το πρωί και με πήραν στις 3:50...Τον απείλησαν να μην μιλήσει. Είναι συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Πέρυσι είχαν μπει από τα παράθυρα, τα οποία άλλαξα και τώρα μπήκαν από την πόρτα που ήταν ασφαλείας και πυρασφαλείας.

Δεν με πειράζουν ότι μας πήραν χρήματα, τα λεφτά κίνησης της βάρδιας, τα ipad τα καλύπτει η ασφάλεια. Αυτό που με νοιάζει πάρα πολύ και που με στενοχωρεί είναι σαν άνθρωπος και όχι σαν επιχειρηματίας, καθώς αυτό γίνεται κατά συρροή και γίνεται από ανήλικα. Είναι κοινωνικό το θέμα. Σκέφτομαι ότι είναι σαν τα δικά σας τα παιδιά, στα 15 δεν ξέρουν οι γονείς τους που είναι; Αυτό με στεναχωρεί. Εγώ όταν κάνω παιδιά στα 15 τι θα γίνεται; Αν τώρα είμαστε έτσι σε 10 - 15 χρόνια τι θα γίνει; Από τις κάμερες τους είδα, ούτε μάσκες φορούσαν, ούτε γάντια, τίποτα.

Το ένα παιδί όπως το είδα στην κάμερα ούτε καν μουστάκι δεν είχε, είχε χνούδι. Είναι κρίμα ρε γαμώτο, πολύ κρίμα. Για το σπίτι είναι γκαντεμιά, γιατί εκεί είσαι όλη ημέρα. Είμαστε στη Νέα Σμύρνη πόσοι επιχειρηματίες και κάθε μέρα σπάνε ένα μαγαζί. Εγώ δεν είμαι κανένας πλούσιος, δε χαλάω τα λεφτά που βγάζω σε κοσμική ζωή, τα λεφτά που βγάζω τα επενδύω πάλι μέσα στα μαγαζιά, γιατί μου αρέσει να δημιουργώ, να δίνω δουλειά σε κόσμο», είπε ο Γιώργος Παπακώστας.

Περισσότερες περιγραφές για τη διάρρηξη

«Έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο. Είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτό που γίνεται. Ειδικά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης έχουμε ανασφάλεια οι επιχειρηματίες γιατί είναι καθημερινό φαινόμενο να υπάρχουν ζημιές και “ανοίγματα” μαγαζιών από αυτή τη συμμορία ανηλίκων. Οι ζημιές που έγιναν δεν ήταν ιδιαίτερης σημασίας, κάτι πόρτες σπασμένες απ' τις οποίες μπήκαν μέσα. Ξέρω πλέον και δεν αφήνω λεφτά στο μαγαζί. Όλο αυτό που γίνεται στην κοινωνία, αυτή η ανασφάλεια πρέπει να σταματήσει, οι γονείς να ξέρουν πού είναι τα παιδιά τους», είπε αρχικά ο Γιώργος Παπακώστας.

Και συμπλήρωσε: «Μπήκαν μέσα, έπιασαν αιχμάλωτο τον λαντζιέρη που καθάριζε το μαγαζί με μαχαίρι για να μην πάρει την αστυνομία. Αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί τους είδε ένας περαστικός και πήρε την αστυνομία. Η αστυνομία ήρθε γρήγορα, και μπράβο τους. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά που μπήκαν μέσα στο μαγαζί, ήξεραν το μαγαζί από την προηγούμενη φορά. Οπότε μετά από 7 λεπτά που ήρθε η αστυνομία, τα παιδιά είχαν φύγει σε 5 λεπτά, οπότε δεν τους προλάβαμε. Ο υπάλληλος φοβήθηκε ο καημένος, είναι καλά και στενοχωρήθηκα πολύ γιατί είναι ένα πολύ καλό παιδί και δουλεύει για εμάς σχεδόν 7 χρόνια τώρα και λέω ο καημένος πήγε να τη βρει από παιδιά που είναι στην ηλικία των παιδιών του στο Μπαγκλαντές».

«Το μόνο μου άγχος, όταν γίνεται κάτι τέτοιο, είναι αν είναι καλά οι συνεργάτες μου. Δεν ανησυχώ ότι θα του έκαναν ζημιά, δεν πιστεύω ότι είναι τόσο κακά παιδιά. Ελπίζω να βρουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στο σχολείο τους, στα σπίτια τους, να βρούνε καμία δουλειά και αν θέλετε εγώ εδώ είμαι. Τα υλικά αντικαθίστανται, το θέμα είναι ο φόβος και η ανασφάλεια που με ταλανίζει πιο πολύ», είπε ο Γιώργος Παπακώστας στο Breakfast@star.