Βασιλιάς Κάρολος: Η σκληρή απόφαση που πήρε μετά την διάγνωση του καρκίνου

Η αντίδραση της Καμίλα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@theroyalfamily
Instagram/@theroyalfamily

Μεγάλο σοκ προκάλεσε στον Βρετανικό λαό αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη η ξαφνική χθεσινή ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας που ανέφερε πως ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώσθηκε με καρκίνο (δείτε εδώ την ανάρτηση). Την επόμενη μέρα, βέβαια, από την είδηση αυτή, η Daily Mail φρόντισε να καθησυχάσει τα πνεύματα γράφοντας χαρακτηριστικά «Η πρόγνωση είναι καλή».

Σύμφωνα με το ίδιο site ο Βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως αντιμετωπίζει με πάρα πολύ θετικότητα το σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ κυκλοφόρησε και η είδηση πως το παλάτι γνώριζε γι' αυτό εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Η απόφαση του Βασιλιά Καρόλου

Ο Βασιλιάς Κάρολος, αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά τις καθημερινές του ιδιωτικές υποχρεώσεις, χωρίς καμία αλλαγή μετά τα νέα για την υγεία του. Παρότι όλες οι δημόσιες υποχρεώσεις του έχουν «παγώσει», ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιες κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Την ίδια στιγμή, η Καμίλα φαίνεται να κρατά μία απολύτως ψύχραιμη στάση και να τον βρίσκεται στο πλευρό του αθόρυβα, όπως πάντα.

Εκτάκτως στη Βρετανία ο Πρίγκιπας Χάρι χωρίς την Μέγκαν και τα παιδιά

Όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, στη Βρετανία αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι, για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, ενώ ήδη έχει επικοινωνήσει μαζί του. Και μπορεί ο Χάρι να φύγει σύντομα από την Καλιφόρνια, όμως, όπως αναφέρει η New York Post, η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ δεν θα ταξιδέψουν μαζί του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Η στιγμή που το BBC διακόπτει το πρόγραμμά του για να ανακοινώσει πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έπεσε σαν «κεραυνός» στα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία με έκτακτα ενημέρωσαν το κοινό για την υγεία του βασιλιά Καρόλου. Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο.

Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.