Σοφία Δήμτσα: Η "πρώτη των πρώτων" στη ΔΕΗ

Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ έχει διάθεση και όραμα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Σοφία Δήμτσα: Η

Έχοντας διανύσει ένα πολύ επιτυχημένο και πολυεπίπεδο μονοπάτι στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο ανέλαβε μια θέση ισχύος και επιρροής ως Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ από το 2019, συμμετέχοντας στους στόχους της εταιρείας να μεταμορφωθεί σε κομβικό παίχτη στην πράσινη επανάσταση της Ελλάδας αλλά και σε στήριγμα για την Τέχνη και τον πολιτισμό.

Η Σοφία Δήμτσα διαθέτει ψυχραιμία, που είναι ένα βασικό εφόδιο για τις δύσκολες στιγμές κρίσεων, ενώ ποτέ δεν λειτουργεί εν θερμώ, στοχεύοντας να βάλει το δικό της λιθαράκι στον κομβικό ρόλο της ΔΕΗ στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου.

Ποια είναι η Σοφία Δήμτσα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, αλλά πολύ γρήγορα την κέρδισε η δημοσιογραφία. Το 1999 την βρίσκει στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Ελληνομανία" και τον επόμενο χρόνο άρχισε να ασχολείται ενεργά με την οικονομική ειδησεογραφία στην εφημερίδα Η ΧΩΡΑ.


Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2000 εντάχθηκε στο Μega, περνώντας διαδοχικά από τις εβδομαδιαίες εκπομπές ΕΥΡΩ και ΟΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ, ενώ τον Μάιο του 2003 έλαβε τη θέση της στο οικονομικό ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων. Μάλιστα, είχε την ευθύνη του οικονομικού ρεπορτάζ στο Μεγάλο Κανάλι την πιο κρίσιμη περίοδο της ελληνικής κρίσης.

Η "πρώτη των πρώτων" στη ΔΕΗ

Μια γυναίκα με πίστη στον εαυτό της και μεγάλη εμπειρία στον κόσμο των επιχειρήσεων ηγείται της ΔΕΗ και αναλαμβάνει ευθύνες που φέρνει εις πέρας με πολλή δουλειά και άριστη κατάρτιση, εμπειρία και διαρκή σπουδή, αλλά το σημαντικότερο επειδή κάνει αυτό που της αρέσει. "Όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει και μας εμπνέει, το κάνουμε καλύτερα και με όρεξη, οπότε, με μαθηματική ακρίβεια, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο", έχει πει σε δηλώσεις της.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στην εξέλιξη, συμπορεύεται με τη ΔΕΗ από τη θέση της Διευθύντριας Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας, στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, ανάμεσά τους στη δημιουργία των πηγών ενέργειας του μέλλοντος.

Ως γυναίκα, ακολουθεί τη δέσμευση της ΔΕΗ για συνεχή προώθηση της ισότητας των φύλων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την υπογραφή των επτά αρχών της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών "Αρχές για την ενδυνάμωση των γυναικών - Women’s empowerment principles", συμβάλλοντας στην πρόοδο και στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Info