H Mαργαρίτα Μάτσα γεννήθηκε σε μια οικογένεια που από την πρώτη στιγμή δεν άκουγε τίποτε άλλο από μουσική, ενώ οι συζητήσεις για καλλιτέχνες και τραγούδια ήταν στην καθημερινότητά της. Παππούς της ο Μίνως Μάτσας, πατέρας της ο Μάκης Μάτσας, αδελφός της ο Μίνως Μάτσας Junior.

Πρόσωπα που με την ιστορία τους έχουν σημαδέψει τη δισκογραφία στην Ελλάδα από το 1925. Η ίδια, ωστόσο, έχει πετύχει να διαγράψει μια σπουδαία καριέρα ως CEO της MINOS-EMI Universal, γράφοντας με “χρυσά” γράμματα το όνομά της στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι σήμερα.

Ποια είναι η Μαργαρίτα Μάτσα

Κορίτσι δυναμικό και ανήσυχο πνεύμα, “ήρεμη δύναμη” στην οικογένεια, μόλις τελείωσε το κολέγιο Θηλέων (Pierce College) το 1983 γράφτηκε αμέσως στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1987 πήρε το πτυχίο της και έφυγε για το Λονδίνο προκειμένου να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (LLM) στο London School of Economics σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Tελειώνοντας, η σπουδή συνεχίζεται για τη Μαργαρίτα Μάτσα που λαμβάνει Master of Business Administration, με ειδίκευση στο Marketing, στο City University of London. Το 1991 τελειώνει το Ινστιτούτο Γραφολογίας του Λονδίνου, λαμβάνοντας παράλληλα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του δικηγόρου στην Αθήνα.

μαργαρίτα μάτσα ΜΙΝΟΣ

Γοητευμένη από το Λονδίνο, αποφασίζει μετά το τέλος των σπουδών της να μείνει στην βρετανική πρωτεύουσα, πιάνοντας δουλειά στη δισκογραφική εταιρεία ΜCA International ως μάρκετινγκ Coordinator για την Ευρώπη.

Από το Λονδίνο στην Αθήνα

Μετά από δύο χρόνια παραμονής στο Λονδίνο, η Μαργαρίτα, κάτω από τις προτροπές της οικογένειάς της, αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα και να εργαστεί αρχικά στις Νομικές Υπηρεσίες της οικογενειακής δισκογραφικής εταιρείας, που τον ίδιο σχεδόν χρόνο, μετά τον συνεταιρισμό της με την ΕΜΙ, παίρνει τη σημερινή της μορφή και την επωνυμία MINOS-EMI.

μαργαρίτα μάτσα

Το 1993 παντρεύεται τον Γιώργο Φραγκογιάννη και αποκτά δύο παιδιά, τον Θάνο και την Ίρμα, συνδυάζοντας άριστα τα επαγγελματικά της με τον ρόλο της μαμάς και συζύγου. Το 2004 η ΕΜΙ Europe προτείνει στη Μαργαρίτα Μάτσα να αναλάβει τα καθήκοντα της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, πράγμα που αποδέχεται παρά τις επιφυλάξεις που της είχε εκφράσει ο πατέρας της προσπαθώντας να την κάνει να συνειδητοποιήσει τις τεράστιες υποχρεώσεις και δυσκολίες αυτής της δουλειάς.

Η ΜΙΝΟS-EMI Universal στην πρώτη θέση της αγοράς

Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει τη θέση που της προτάθηκε και σε τέσσερα χρόνια η εταιρεία MINOS-EMI κάτω από τη διεύθυνσή της διακρίνεται ως η πρώτη σε κερδοφορία (τηρουμένων των αναλογιών πληθυσμού και κύκλου εργασιών) σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου παραμένει μέχρι σήμερα, διατηρώντας την εταιρεία στην πρώτη θέση της αγοράς παρόλη την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Ελληνικής Δισκογραφίας, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη παράδοση της οικογένειάς της.

Info