Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Έχω βάλει την γάτα μου να κλαίει...» - Οι δηλώσεις του για την διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο

«Θα πάω στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα κερδίσω...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Έχω βάλει την γάτα μου να κλαίει...» - Οι δηλώσεις του για την διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Για την διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο, μίλησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στην εκπομπή Super Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης 11/1. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, 3 χρόνια, είχε προβεί σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Έτσι λοιπόν από τον προηγούμενο Μάρτιο, το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου αποφάσισε να τον διαγράψει και τωρα το Δευτεροβάθμιο Πειραχηκό Συμβούλιο εξέδωσε την ίδια απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι ο Κωσνταντίνος Πλεύρης δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα δικηγορικά του καθήκοντα.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Πλεύρη για τη διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο

«Ναι με διέγραψαν και έχω βάλει την γάτα μου να κλαίει. Αυτή είναι η δήλωσή μου Δεν με έχει πειράξει καθόλου. Ο λόγος είναι ότι χαιρέτησα ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο. Η διαγραφή μου δεν οφείλεται σε λόγους πολιτικούς. Δεν έκανα κανένα ποινικό αδίκημα. Θα πάω στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα κερδίσω» απάντησε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι Έλληνας συγγραφέας, δικηγόρος-ποινικολόγος και πολιτικός, θεωρητικός της Άκρας Δεξιάς και του εθνικισμού. Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις απόψεις και τις θέσεις του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η Άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα, τελείωσε τη Γαλλική Σχολή του Λεοντείου Λυκείου και έλαβε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και συνέχισε τις σπουδές του σε Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας. Επίσης είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και ασχολείται με την πολιτική.

Έχει παρουσιάσει εκπομπές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως στο Τηλεάστυ την εκπομπή Ιστορικές Μνήμες, στον Extra την εκπομπή Εδώ Ελλάς και στον αρτ την εκπομπή Επανελλήνισις. [εκκρεμεί παραπομπή] Γιος του είναι ο Υπουργός Υγείας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος με τη Νίκη Λύτρα (απεβίωσε το 2020) με την οποία είχαν δύο παιδιά, τον Θάνο Πλεύρη και τη Φαιναρέτη Πλεύρη.

Πηγή: Wikipedia