«Παρενέργειες παθαίνει όποιος...»: Η Κατερίνα Πεφτίτση "σπάει" την σιωπή της για το χάπι των διαβητικών και τα κιλά που έχασε

«Καταπέλτης» το μοντέλο του GNTM σε νέες καταγγελίες

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Έχει μιλήσει αρκετές φορές για το body shaming και έχει δεχτεί bullying κατά καιρούς για το σώμα της, όπως και για τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες που έχει κάνει για να χάσει βάρος, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Η Κατερίνα Πεφτίτση, που γνωρίσαμε μέσα από το GNTM3, δεν μασάει τα λόγια της και υψώνει την φωνή της αποκλειστικά στο youweekly.gr καταδικάζοντας, αφενός τον ντόρο που γίνεται με τις ενέσεις των διαβητικών που κάνουν άνθρωποι με παραπάνω κιλά για να αδυνατίσουν και συμπληρώνει: «Γιατί δεν μιλάνε και για τις επεμβατικές μεθόδους κατά της παχυσαρκίας, που είναι περισσότερο επικίνδυνες από το συγκεκριμένο χάπι;»

«Έλεος, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν κάνει τόσο μεγάλο θέμα με το χάπι και τις ενέσεις των διαβητικών!», λέει η Κατερίνα Πεφτίτση, αναφέροντας την προσωπική της εμπειρία, πριν από αρκετό καιρό, όταν μπήκε και η ίδια σε αυτή την διαδικασία προκειμένου να χάσει κάποια κιλά. «Εγώ μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και μετρήσεις στον οργανισμό μου και όταν ο γιατρός μου το επέτρεψε, τότε έκανα τις ενέσεις των διαβητικών», υποστηρίζει. Το μοντέλο του GNTM 3 στο παρελθόν, έχει μιλήσει αρκετές φορές για τις δύσκολες στιγμές και την “μάχη” που έχει δώσει με τα κιλά της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.

«Καταπέλτης» το μοντέλο του GNTM

«Εκείνο το διάστημα που αποφάσισα να πάρω τα χάπια, ήμουνα 90 κιλά, έκανα γυμναστική και διατροφή, επειδή όμως θα έπαιρνα μέρος σε ένα catwalk και είχε κολλήσει ο μεταβολισμός μου, ήθελα ένα boost για να ξεκολλήσει η ζυγαριά και να χάσω πιο σύντομα 5 κιλά», λέει στο youweekly.gr και συνεχίζει: «Αν ήθελα να χάσω και παραπάνω από 5 κιλά και να συνεχίσω τα χάπια, όπως μου είχε πει ο γιατρός μου, θα έπρεπε να κάνω ξανά εξετάσεις, χωρίς να διακόψω την διατροφή και την άσκηση».

Η νέα τάση αδυνατίσματος του Hollywood με τις ενέσεις διαβήτη, που έγινε παγκοσμίως γνωστή λόγω της Κιμ Καρντάσιαν, στην πορεία λέγεται ότι αποδείχτηκε καταστροφική για κάποιους ανθρώπους που την ακολούθησαν... «Εγώ δεν έχω ξαναπάρει από τότε», λέει η Κατερίνα Πεφτίτση και συνεχίζει: «Παρενέργειες παθαίνει όποιος πάρει τα χάπια χωρίς ιατρική παρακολούθηση, εγώ όπως είπα έκανα εξετάσεις και είμαι υγιής. Επειδή τα συγκεκριμένα, δημιουργούν την αίσθηση κορεσμού και νιώθεις χορτάτος έστω και με ελάχιστη ποσότητα φαγητού, δεν συνεχίζεις αφού τα σταματήσεις να τρως ακατάπαυστα και να βαράς μόνο ενέσεις ή να παίρνεις τα χάπια, γιατί δεν θα χάσεις βάρος. Χρειάζεται μόλις τα διακόψεις να συνεχίσεις να έχεις πειθαρχία με τον εαυτό σου, να κάνεις διατροφή και γυμναστική για να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες, διαφορετικά, όσες ενέσεις και να κάνεις είναι δεδομένο ότι θα ξαναπάρεις τα κιλά».

«Υπάρχουν φαρμακεία που το δίνουν χωρίς συνταγογράφηση»

Οι ειδικοί πάντως κατά καιρούς έχουν προειδοποιήσει για τις παρενέργειες του συγκεκριμένου φαρμάκου σε ανθρώπους που δεν είναι διαβητικοί και που το χρησιμοποιούν για να χάσουν βάρος. Και σε αυτό η Κατερίνα Πεφτίτση έχει τις ενστάσεις της: «Να προσθέσω όμως ότι οι γιατροί χρησιμοποιούν αυτή την αγωγή σε παχύσαρκα άτομα, προκειμένου να απομακρύνουν το λίπος από τα ζωτικά τους όργανα όταν θελήσουν να κάνουν μια πιο σοβαρή επεμβατική μέθοδο αδυνατίσματος, όπως π.χ να βάλουν δαχτυλίδι», λέει το μοντέλο και συμπληρώνει: «Δεν καταλαβαίνω, γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος. Οι διαβητικοί σίγουρα μπορούν να αντικαταστήσουν το συγκεκριμένο φάρμακο σε περίπτωση έλλειψης με κάποιο άλλο».

Το «ξαφνικό» και με θαυματουργά αποτελέσματα χάπι αδυνατίσματος έχει τρελάνει πράγματι πολλούς celebrities και στην Ελλάδα από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του... Η Κατερίνα Πεφτίτση επισημαίνει όμως και κάτι ακόμα που κατά την δική της άποψη είναι ακόμα πιο επικίνδυνο: «Δυστυχώς υπάρχουν φαρμακεία που το δίνουν χωρίς συνταγογράφηση και αυτό είναι απαγορευτικό και θα έπρεπε να το σταματήσουν και όχι να κατηγορούν κάποιον που το παίρνει με εντολή γιατρού μετά από εξετάσεις. Και επειδή πρέπει να λέμε όλες τις αλήθειες, κάποιες επεμβατικές μέθοδοι που γίνονται είναι πολύ πιο επικίνδυνες για έναν παχύσαρκο από ότι το συγκεκριμένο χάπι. Αυτά γιατί δεν τα λένε;».