Πασίγνωστος τραγουδιστής αποσύρεται από τη μουσική σκηνή - Θα κυκλοφορήσει το τελευταίο του άλμπουμ το Φεβρουάριο

Κανείς δεν περίμενε αυτό το όνομα

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από λίγο πασίγνωστος τραγουδιστής έγινε γνωστό, πως αποχαιρετά το κοινό του και αποσύρεται από τη μουσική σκηνή, σε ηλικία 49 ετών. Το Φεβρουάριο, μάλιστα, όπως έκανε γνωστό θα κυκλοφορήσει σκοπεύει να είναι το τελευταίο του άλμπουμ. Ο καλλιτέχνης είχε αναφέρει και στο παρελθόν, πως αυτό το άλμπουμ, πρόκειται να είναι το τελευταίο της καριέρας του.

Ποιος γνωστός τραγουδιστής αποχαιρετά τους φαν του;

Ο λόγος για τον αγαπημένο και δημοφιλή τραγουδιστή, Ενρίκε Ιγκλέσιας, που αποκάλυψε, πως σταματάει την καριέρα του, κι έχει προκαλέσει θλίψη στο κοινό του. Ο ίδιος είχε πει και παλαιότερα, πως το 11ο άλμπουμ του είναι το τελευταίο του σε αυτό το μακρύ ταξίδι της μουσικής του πορείας.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχε εξομολογηθεί ένα πρόβλημα υγείας, που τον ταλαιπωρεί (δείτε εδώ τι του συμβαίνει), χωρίς να το εντάσσει στα αίτια, που οδήγησαν στην αποχώρησή του από τη μουσική βιομηχανία. Ο ερμηνευτής σε δηλώσεις του στο "Today", υπογράμμισε για τη δουλειά του και την απόσυρσή του: «Έχει ολοκληρωθεί. Θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο. Είναι τελείως έτοιμο. Αυτό που θέλω να κάνω μόνο είναι να τραβήξω ένα ή δύο βίντεο, πριν από το δεύτερο σκέλος της περιοδείας... Δουλεύω σε αυτό το άλμπουμ εδώ και πολλά χρόνια. Και για μένα είναι αυτό που είχα πει, θα είναι το τελευταίο μου άλμπουμ. Όχι, δεν θα κάνω άλλα».

Το βιογραφικό του Ενρίκε Ιγκλέσιας

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στη Μαδρίτη και είναι το τρίτο και μικρότερο παιδί του Ισπανού τραγουδιστή Χούλιο Ιγκλέσιας και της Φιλιππινέζας δημοσιογράφου Ιζαμπέλ Πρέισλερ. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια: τον Τσάμπελι και τον Χούλιο τζούνιορ. Μια από τις θείες της μητέρας του είναι η ηθοποιός Νάιλ Άνταμς, που είναι η πρώτη σύζυγος του Αμερικανού ηθοποιού Στιβ ΜακΚουήν, μητέρα του ηθοποιού Τσαντ ΜακΚουήν και γιαγιά του ηθοποιού Στίβεν ΜακΚουήν. Η οικογένεια του πατέρα του είναι από τη Γαλικία και την Ανδαλουσία; ο πατέρας του ισχυρίζεται επίσης ότι έχει εβραϊκή και πουερτορικανή καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του.

Ο Ιγκλέσιας ανακάλυψε αργότερα ότι γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια, γνωστή ως situs inversus, κατά την οποία ορισμένα από τα βασικά όργανα του σώματος, όπως η καρδιά, δεν βρίσκονται στη φυσιολογική πλευρά του σώματος αλλά στην ακριβώς αντίθετη.

Στην αρχή, ο Ιγκλέσιας και τα δυο αδέρφια του ζούσαν με τη μητέρα τους αλλά τον Δεκέμβριο του 1981 ο παππούς του, Χούλιο Ιγκλέσιας Πούγκα, έπεσε θύμα απαγωγής από την ένοπλη βασκική τρομοκρατική οργάνωση ETA. Για την ασφάλειά τους, ο Ενρίκε και ο αδερφός του Χούλιο τζούνιορ στάλθηκαν να ζήσουν με τον πατέρα τους και τη σχέση του, το τοπ μόντελ από τη Βενεζουέλα Βιρτζίνια Σίπλι, στο Μαϊάμι. Εκεί, τα αδέρφια μεγάλωσαν κυρίως με την νταντά Ελβίρα Ολιβάρες, στην οποία ο Ενρίκε αφιέρωσε τον πρώτο του δίσκο. Ο Ιγκλέσιας έζησε επίσης στο Βελιγράδι για ένα χρόνο με τη μητέρα του. Καθώς η καριέρα του πατέρα του δεν του επέτρεπε να τον βλέπει συχνά, ο νεαρός Ιγκλέσιας ανατράφηκε από την νταντά της οικογένειας. Φοίτησε στο δημοφιλές Gulliver Preparatory School και αργότερα συνέχισε με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Ο Ιγκλέσιας δεν ήθελε να μάθει ο πατέρας του για τα σχέδια που είχε για μια μουσική καριέρα και δεν ήθελε το διάσημο επώνυμό του να τον βοηθήσει να προωθήσει την καριέρα του. Δανείστηκε χρήματα από την νταντά και ηχογράφησε ένα ισπανικό τραγούδι και δύο αγγλικά τραγούδια σε μια κασέτα. Πλησίασε τον πρώην αρθρογράφο του πατέρα του, Φερνάν Μαρτίνεζ, και οι δύο τους προώθησαν τα τραγούδια με το όνομα «Ενρίκε Μαρτίνεζ» ενώ η ιστορία του αφορούσε έναν άγνωστο τραγουδιστή από τη Γουατεμάλα. Ο Ιγκλέσιας υπέγραψε με την Fonovisa Records. Αφού παράτησε το κολέγιο, ταξίδεψε στο Τορόντο για να ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ.