The 2night Show: «Η ορχήστρα κινδυνεύει να γίνει πίστα...» - Το ξέσπασμα του Στέφανου Κυριακίδη για την Επίδαυρο

«Τι να παίξω στην Επίδαυρο;»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
The 2night Show: «Η ορχήστρα κινδυνεύει να γίνει πίστα...» - Το ξέσπασμα του Στέφανου Κυριακίδη για την Επίδαυρο

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show βρέθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 6/11 ο Στέφανος Κυριακίδης, ο οποίος μίλησε για την τηλεόραση αλλά και για τις άγνωστες ιστορίες που έχουν συμβεί στις παραστάσεις.

Το ξέσπασμα του Στέφανου Κυριακίδη για την Επίδαυρο

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για το γεγονός ότι στην Επίδαυρο χρησιμοποιούν μικρόφωνα.

«Δέχομαι την τεχνολογία αλλά πρέπει να μάθει να μπαίνει... που και πως; Η τεχνολογία έχει μπει και στην Επίδαυρο γιατί χρησιμοποιούν μικρόφωνα. Η ορχήστρα κινδυνεύει να γίνει πίστα. Είναι σκληρό, με πονάει αυτό το πράγμα. Γιατί χάνεις την επαφή με τον κόσμο. Δεν τον νιώθεις τον άλλον. Μιλάς σαν να κάνεις συλλαλητήριο ή παίζεις χαμηλά. Δεν γίνεται είναι κατάντια».

Δείτε επίσης: Παγιδευμένοι: «Υπέροχος από το πρώτο λεπτό» - "Έπεσαν βροχή" τα σχόλια για τον Στέφανο Κυριακίδη

«Τι να παίξω στην Επίδαυρο; Πώς; Ο καθένας με το μικρόφωνό του και πρέπει να έχεις και πολλούς ακόλουθους ενδεχομένως. Εγώ λοιπόν δεν το μπορώ».

Δείτε εδώ το βίντεο:

Οι δηλώσεις του για τον ρόλο του στο Κόκκινο ποτάμι

«Στην σκηνή που με χτυπάνε στο Κόκκινο Ποτάμι γέμισα μώλωπες. Ο Μανουσάκης μου πρότεινε να μου βάλουν προστατευτικά. Όταν άρχισε το βασανιστήριο ανέβαινα μια ανηφόρα 80 μέτρων και με δέρνουνε δέκα, φεύγει το προστατευτικό και δεν σταμάτησα ποτέ γιατί εκείνη την ώρα ζούσαν άλλες μνήμες. Αγριέψαν τόσο πολύ τα παιδιά γιατί τους είπε ο Μανουσάκης ότι έπρεπε να έχουν μίσος. Ήταν ένα πράγμα που δεν το έχω ξαναζήσει στην τηλεόραση».

Και με δάκρυα στα μάτια τόνισε: «Συγκινήθηκα. Βλέποντας το μαρτύριο αυτού του ανθρώπου. Η τελευταία κουβέντα που βγήκε από το στόμα αυτού του ανθρώπου είναι “αδέλφια μου”. Ειλικρινά δεν έπαιζα εκείνη την ώρα».

To βιογραφικό του ηθοποιού

Ο Στέφανος Κυριακίδης είναι Έλληνας ηθοποιός του Θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1945. Είναι 76 ετών.
Κατάγεται από χωριό, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη κι έζησε εκεί αρκετά χρόνια, ενώ κατέβηκε μόνιμα στην Αθήνα για να εκπληρώσει τα όνειρά του. Ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων. Προέρχεται από οικογένεια με παρελθόν στην υποκριτική.

Στέφανος Κυριακίδης
Ο Στέφανος Κυριακίδης είναι καταξιωμένος ηθοποιός που έχει διαγράψει μια πολύ σπουδαία πορεία στο θεατρικό σανίδι και μετρά πολλές μεγάλες επιτυχίες στη μακρά του πορεία. Στην τηλεόραση οι συμμετοχές του σε τηλεοπτικές σειρές είναι σπάνιες. Φέτος έχουμε την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε στην καθημερινή σειρά του Mega “Η Γη Της Ελιάς”, όπου ενσαρκώνει το ρόλο του Ιάκωβου Βρεττάκου που επιστρέφει στην Αρεόπολη για να φέρει τα πάνω κάτω.