«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές και υγειονομικές ανάγκες των πλημμυροπαθών...» - Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη

Το κείμενο για την εκστρατεία ενημέρωσης του Καρκίνου του Μαστού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε μια ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη λίγες ώρες πριν την εκπομπή της, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Η παρουσιάστρια είναι η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Εκστρατείας και αποτελεί και φέτος το κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής καμπάνιας του Pink Ribbon Bracelet.

Στο προφίλ της στο Instagram λοιπόν, ανακοίνωσε πως η Estee Lauder Hellas, δεν θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο πλαίσιο της φωταγώγησης του Ζάππειου Μεγάλου αλλά θα κάνει δωρεά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας για την άμεση αγορά σύγχρονου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη

«Το Ζάππειο Μέγαρο φωταγωγήθηκε με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της εκστρατείας ενημέρωσης του Καρκίνου του Μαστού, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Φέτος, η Estee Lauder Hellas, λαμβάνοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές και υγειονομικές ανάγκες των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, αντί των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της φωταγώγησης, θα πραγματοποιήσει δωρεά για την άμεση αγορά σύγχρονου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Στόχος είναι να ενισχυθούν νοσοκομεία και υγειονομικές δομές της περιοχής με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την έγκυρη εξέταση των κατοίκων σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού.

Η δωρεά θα γίνει προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με τη συνεργασία της οποίας θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις στις περιοχές που επλήγησαν, τόσο για ενημέρωση όσο και πρόληψη.
Σύντομα θα υπάρξει πιο αναλυτική σχετική ανακοίνωση», έγραψε στην ανάρτηση της η Ελένη Μενεγάκη

Να σημειώσουμε πως με αφορμή την σημερινή ημέρα, παραχώρησε σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη η Νατάσα Παζαΐτη, μιλώντας για τον καρκίνο του μαστού.

Λίγα λογία για τη πρωτοβουλία φωταγώγησης

Η πρωτοβουλία φωταγώγησης παγκοσμίων μνημείων–σημείων οροσήμων της εκστρατείας ενημέρωσης, ξεκινά το 2000 από την Evelyn Lauder, με στόχο να επιστήσει με έναν πρωτότυπο τρόπο, την προσοχή στη σημασία της υγείας του μαστού και της έγκαιρης διάγνωσης. Την πρώτη χρονιά, 26 κεντρικά σημεία σε 22 χώρες φωταγωγήθηκαν συμβολικά με ροζ χρώμα, συμπεριλαμβανομένου του Empire State Building (ΗΠΑ), της Όπερας του Σύδνεϋ (Αυστραλία) και του Πύργου της Πίζας (Ιταλία). Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί περισσότερα από 1000 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. Μεταξύ αυτών ο Πύργος του Eiffel στο Παρίσι, το Buckingham Palace, το London Eye στο Λονδίνο, το Brandenburg Gate στο Βερολίνο, κ.α. Τα κτίρια που συμμετέχουν παγκοσμίως στην Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Παγκοσμίων Μνημείων–Σημείων Οροσήμων, φωταγωγούνται πάντα μέσα στον Οκτώβριο, καθιερωμένο μήνα Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

ζάππειο_μέγαρο_ροζ

Η ιστορία της φωταγώγησης στην Ελλάδα

Στην χώρα μας έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα: το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο ΚΟΥΛΕ στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού City Link, η Στοά Σπυρομήλιου, το Hilton Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Πύλη του Αδριανού και το Ολυμπιείο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο.