Andrew Lambrou: «Ήμουν απίστευτα τυχερός που ήμουν σε μία από...» - Μιλάει πρώτη φορά για τον πόλεμο στο Ισραήλ

«Την τελευταία μέρα στις 6πμ άρχισαν οι σειρήνες πολέμου...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Instagram/ Andrew Lambrou
Instagram/ Andrew Lambrou

Ο περσινός εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision, Andrew Lambrou, έζησε εφιαλτικές στιγμές στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου (δείτε εδώ τι είχε δηλώσει στο αεροπλάνο) και μίλησε για αυτές μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του Λογαριασμό στο Instagram.

Τι είπε για τη φρίκη του πολέμου ο Andrew Lambrou

Ο τραγουδιστής βρέθηκε εκεί, καθώς το fan club της Eurovision οργάνωσε ένα πολύ μεγάλο πάρτι με καλεσμένους πάρα πολλούς Eurostars, και ήταν ένας ανάμεσα σε αυτούς. Είναι από τους τυχερούς, καθώς βρήκε άμεσα πτήση και κατάφερε να φύγει. Μερικές μέρες μετά έκανε την παρακάτω δημοσίευση:

«Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι στις 5 Οκτωβρίου πήγα στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ για μια παράσταση.

Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά στο Ισραήλ. Με υποδέχτηκαν όλοι με ανοιχτές αγκάλες, οι οπαδοί μου μίλησαν στο δρόμο, και με έκαναν ντους με υποστήριξη και αγάπη όταν έπαιζα. Η ομάδα στο @ogae_israel ήταν καταπληκτική, και με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου!

Την επόμενη μέρα είχα τη χαρά να βρεθώ στο στούντιο με μερικούς απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους, και είχα μια από τις πιο απολαυστικές συνεδρίες συγγραφής τραγουδιών! Είχα προγραμματιστεί να είμαι στο Ισραήλ μόνο για 2 μέρες.

Την τελευταία μέρα στις 6πμ άρχισαν οι σειρήνες πολέμου. Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε, όλα αυτά ήταν πολύ καινούργια για μένα. Φυσικά ήμουν φοβισμένη και σοκαρισμένη.

Για να μην πολυλογώ, ήμουν απίστευτα τυχερός που ήμουν σε μία από τις μοναδικές πτήσεις που δεν ακυρώθηκε εκείνο το βράδυ. Το αεροδρόμιο δεν ήταν τίποτα λιγότερο από χάος και άνθρωποι έτρεχαν σε καταφύγια κάθε φορά που οι σειρήνες θα ηχούν καθώς εκτοξεύονταν πύραυλοι με στόχο το αεροδρόμιο.

Ως μουσικός, είμαι απίστευτα ευγνώμων που βρίσκομαι σε μια θέση όπου η μουσική με ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σε νέα μέρη, δουλεύοντας με ταλέντα σε όλο τον κόσμο. Το να βιώσεις κάτι τέτοιο από πρώτο χέρι ήταν πολύ τραυματικό, και φοβάμαι για εκείνους που πρέπει να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Δεν έχω μπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που συνέβη αυτό, αλλά προσεύχομαι για ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο. Δεν με νοιάζει ποιος είσαι ή από πού είσαι, κανείς δεν αξίζει να ζει έτσι. Κανείς δεν πρέπει να ξυπνήσει με φόβο για το τι μπορεί να συμβεί στον εαυτό του ή στους αγαπημένους του. Έζησα λιγότερο από 24 ώρες από αυτό, και ένιωσα αβοήθητος.

Μετά από αυτή την εμπειρία, πέρασα μερικές μέρες στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας όπου είχα την ευκαιρία να αναλογιστώ πόσο πολύτιμη είναι η ζωή.

Προσεύχομαι μια μέρα, κάθε άνθρωπος από κάθε μέρος του κόσμου να μπορεί να ζήσει ειρηνικά. Η ειρήνη ΠΡΕΠΕΙ να είναι πάντα ο στόχος, όχι ζωές που χάνονται.

Στέλνω την αγάπη μου σε όλους όσους τη χρειάζονται, και ευχαριστώ όλους τους ακόλουθους μου για τα μηνύματα ενδιαφέροντος ενώ συνέβαινε αυτό», έγραψε ο Κύπριος τραγουδιστής.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση στον προσωπικό του Λογαριασμό στο Instagram: