«Αδερφέ, θα με αφήσεις να μιλήσω; Δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις!» - Ξέσπασε ο Τριαντάφυλλος στον αέρα του Καλοκαίρι Yes

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Αδερφέ, θα με αφήσεις να μιλήσω; Δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις!» - Ξέσπασε ο Τριαντάφυλλος στον αέρα του Καλοκαίρι Yes

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν βίντεο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, τα οποία αναπαριστούν άλογα να μαστιγώνονται μπροστά στο κοινό προκάλεσαν οργή, με αφορμή το έθιμο του «παραδοσιακού αλωνίσματος», που αναβιώνει εδώ και 20 χρόνια στο χωριό Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, κλήθηκε να μιλήσει για τα περιστατικά αυτά στον αέρα της εκπομπής του OPEN, Καλοκαίρι Yes, την Δευτέρα 21/8, υποστηρίζοντας πως δεν υφίσταται κάποιου είδους κακοποίηση, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι στο πλατό.

Χαμός στο Καλοκαίρι Yes για την κακοποίηση αλόγων στην Αρκαδία

«Άκουσα την εισαγωγή σας και δραματοποιείτε την κατάσταση, συγγνώμη που το λέω αυτό τώρα. Άκουσα για «αλογάκια» και «ανθρώπους που μαστιγώνουν». Δεν είναι «αλογάκια», είναι άλογα καλοστεκούμενα και πολύ περιποιημένα από τους ιδιοκτήτες τους, τα προσέχουν καλύτερα από τους ανθρώπους. Μη χρησιμοποιείτε λάθος ορολογίες. Είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας, έχω αλωνίσει, έχω χτυπήσει κι εγώ ζώα, με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια τακτική. Μην παραποιείτε την αλήθεια και αφήστε με να πω αυτό που θέλω να πω, δεν θα πείτε εσείς αυτά που θέλετε, γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Κάνετε λάθος! Έχουμε κι εμείς χωριά, έχουμε κι εμείς πατεράδες και παππούδες που αλώνιζαν με άλογα! Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα. Ο πατέρας μου και παππούς μου δεν ήταν βίαιοι, τα αγαπούσαν κι εκείνοι τα άλογα», απάντησε με έντονο ύφος η Μαριάντα Πιερίδη, με τον ίδιο να επισημαίνει:

«Το κοινό δεν έχει άποψη γιατί δεν ξέρει πως αλώνιζαν οι άνθρωποι κάποτε».

«Τώρα σοβαρολογείτε; Δεν φυτρώσαμε!», δήλωσε εκείνη και κατά τη διάρκεια της συζήτησης πήρε τον λόγο και ο Τριαντάφυλλος, ο οποίος προσπαθούσε να ολοκληρώσει την σκέψη του, αλλά δεν του άφηνε χώρο και χρόνο ο δήμαρχος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει:

«Αδερφέ, θα με αφήσεις να μιλήσω; Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας, δήμαρχε! Δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις!».