Πτώση Canadair: «Στους δύο αξιωματικούς απονέμεται...» - Τι δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Η Ελλάδα πενθεί»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πτώση Canadair: «Στους δύο αξιωματικούς απονέμεται...» - Τι δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Το πρωί της Πέμπτης 27/07/23, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή κατά την έπαρση της σημαίας, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη,οι οποίοι ήταν χειριστές του Canadair που επιχείρησε την μοιραία κατάσβεση στην Κάρυστο.

Κατά την διάρκεια αυτής της τελετής, όλη η στρατιωτική, αλλά και η πολιτική ηγεσία, στάθηκε ακίνητη, καθώς επίσης και σιωπηλή, μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ακόμα, σε όλα τα μπαλκόνια του Υπουργείου, είχαν βγει όλοι οι αξιωματικοί του στρατού από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων εις ένδειξη φόρου τιμής (δείτε εδώ την αποκαρδιωτική η εικόνα από το Υπουργείο Ενθικής Αμύνης).

Τι δήλωσε ο Υπουργός Ενθικής Αμύνης

Μέτα το μνημόσυνο και το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία που βρίσκεται στον χώρο του στρατοπέδου στο οποίο στεγάζονται όλα τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, καθώς και το Υπουργείο Ενθικής Αμύνης, ο Νίκος Δένδιας, έβγαλε λόγο για τους δύο άτυχους πιλότους που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Πιο συγκεκριμένα, στον λόγο που έβγαλε ο Υπουργός Ενθικής Άμυνης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Βρέθηκα σήμερα μαζί με την πολιτική και την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων για την απώλεια των δύο αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι: «Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά τα συλλυπητήρια εκ μέρους της Κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους. Η Ελλάδα πενθεί».

Αναφορικά με τον βαθμό που τους απονέμεται, είπε ότι: «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου».

Ακόμα δήλωσε ότι: « Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με τη μνήμη όσων ιπτάμενων έχουν χάσει τη ζωή τους επιδεικνύοντας αυταπάρνηση εν ώρα καθήκοντος, για την προστασία της πατρίδας μας, της ζωής, και της περιουσίας των Ελλήνων».

Κλείνοντας, ο Νίκος Δένδιας, θέλησει να τονίσει ότι κανένα πτητικό μέσο δεν πετάει χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος, καθώς επίσης δεν παρέληψε να εκρφάσει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων.

Τα λόγια του ήταν τα εξής: «Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο: Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω λοιπόν τους τεχνικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γιατί χάρη στον συνεχή μόχθο και την προσπάθειά τους έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα και πάλι. Και πάλι ειλικρινή, βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων μας και στην μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας».

Δείτε εδώ το ασπόσματα: