Τραγωδία στα Τέμπη: Η νέα μάχη που καλείται τώρα να δώσει ο μοναδικός 20χρονος επιζών

Ο λόγος της μεταφοράς του στην Λάρισα

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή :  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
Πηγή : ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Ο 20χρονος φοιτητής, ο Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης, είναι ο μοναδικός επιζών από την τραγωδία των Τεμπών, που για κακή του τύχη βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι του μοιραίου συρμού. Βαγόνι μέσα στο οποίο έχασαν την ζωή τους πάνω από 60 φοιτητές, τώρα μπήκε σε νέες περιπέτειες λόγω κακής εξέλιξης της υγείας του (δείτε εδώ «Μια μάνα βρήκε ένα κομματάκι 2×3 και ταυτοποιήθηκε από την κόρη της!).

Ο Γεράσιμος αυτό το διάστημα βρισκόταν στο Αννόβερο της Γερμανίας, σε μία από τις καλύτερες Μονάδες Αποκατάστασης στον κόσμο, ωστόσο, εξαιτίας ενός απρόοπτου παράγοντα, ο νεαρός αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.

Οι εξελίξεις της υγείας του 20χρονου φοιτητή

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φέρνει το φως της δημοσιότητας το thenewspaper.gr, ο Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης, αναγκάστηκε να επιστρέψει από το Κέντρο Αποκατάστασης στο Αννόβερο της Γερμανίας, που βρισκόταν το τελευταίο διάστημα, διότι μολύνθηκε από ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Πρόκειται δηλαδή, για έναν ιδιαίτερα ανθεκτικό και επικίνδυνο μύκητα, που έχει προσβάλλει το αναπνευστικό του σύστημα.

Ο 20χρονος, παραμένει σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ, του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Τώρα αναμένεται να δώσει μία καινούρια μάχη για την ζωή του. Αν πάνε όλα καλά, θα επιστρέψει ξανά στο Κέντρο Αποκατάστασης της Γερμανίας, προκειμένου να ολοκληρώσει την θεραπεία του.

Η ουσία που ανιχνεύθηκε στα Τέμπη, ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Το πρωί της Δευτέρας 17/0723, βγήκε το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να δουν τι ακριβώς συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών. Ύστερα από πήρε δείγματα που πήραν, και μετά από έναν ολόκληρο μήνα από το δυστύχημα, ανιχνεύθηκε μία ουσία, η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο αυτό. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ξυλόλιο, όπως γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ του eretikos.gr.

Η ουσία αυτή, δηλαδή το ξυλόλιο, είναι μια ουσία, η οποία χρησιμοποιείται κατά βάση ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία. Ωστόσο, επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με εκείνα της βενζίνης, χρησιμοποιείται πολλές φορές και στην νοθεία καυσίμων.