Τέμπη: Ο μαναδικός επιζών 20χρονος Γεράσιμος Γεωργιάδης - Ταξίδι για την τελική του αποκατάσταση

Οι εξελίξεις για την υγεία του

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τη δική του μεγάλη μάχη προκειμένου να μπορέσει να πατήσει ξανά στα πόδια του δίνει ο Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης (δείτε εδώ που πέρασε τα γενέθλια του στην ΜΕΘ), ο οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κλινική του Αννόβερου της Γερμανίας.

Ο 20χρονος φοιτητής, είναι ο μοναδικός επιζών από την τραγωδία των Τεμπών, ο οποίος για κακή του τύχη βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι του μοιραίου συρμού. Βαγόνι μέσα στο οποίο έχασαν την ζωή τους πάνω από 60 φοιτητές.

Η δύσκολη μάχη που δίνει ο Γεράσιμος στη Γερμανία για την αποκατάσταση του

Ο Γεράσιμος αυτό το διάστημα βρίσκεται στο Αννόβερο της Γερμανίας, σε μία από τις καλύτερες Μονάδες Αποκατάστασης στον κόσμο. Στο πλευρό του φυσικά έχει τους δικούς του ανθρώπους και σαφώς και την οικογένεια του.

Για αρκετά μεγάλο διάστημα, ο νεαρός φοιτητής, βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα, διέμενε εκεί για περισσότερες από 118 ημέρες, όπου έδινε καθημερινά σκληρές μάχες, ύστερα από την επιβίβαση που είχε στο θανάσιμο τραίνο στα Τέμπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Γεράσιμος έχει μεταφερθεί στο International Neuroscience Institute, το οποίο είναι Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης στο Αννόβερο. Το συγκεκριμένο μάλιστα Κέντρο είναι και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης, νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο νοσηλείας, όμως δέχεται ειδική θεραπεία , την οποία πρόκειται να ολοκληρώσει σε μερικούς μήνες.

Αν αυτή η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, και όταν ο κύκλος αυτής της αποκατάστασης φτάσει στο τέλος της, πρόκειται να μεταφερθεί στην συνέχεια σε πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Χαϊδελβέργη, το οποίο θα είναι και ο τελικός του προορισμός για την αποκατάστασή του.

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται ο διευθυντής συντήρησης συστημάτων του ΟΣΕ

Το πρωί της Δευτέρα 10/07/23, ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, πέρασε ο Διευθυντής Συντήρησης του Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος από το 2021 ως και σήμερα, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των Τεμπών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να μεταβούν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, με σκοπό να καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή, 5 πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Λέγεται ότι και οι 5 κατηγορούνται , εξαιτίας της παραλείψεως τους, η οποία ήταν και κατ’ εξακολούθηση, για την διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.