Νόνικα Γαληνέα: 40 μέρες μετά τον θάνατό της - Η ανακοίνωση των τριών παιδιών της

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 85, σκορπίζοντας θρήνος και θλίψη στην οικογένειά της, αλλά και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό χώρο. Έκτοτε έχουν περάσει σαράντα ημέρες και οι τρεις κόρες της, Αριέττα, Αλεξία και Αμαλία προχώρησαν σε μία ανακοίνωση (δείτε εδώ τις τραγικές φιγούρες τους στην κηδεία της μητέρας τους).

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψαν πως θα πραγματοποιήσουν μνημόσυνο για να τιμήσουν την μνήμη της, αναφέροντας το μέρος, τη μέρα και την ώρα που αυτό θα συμβεί, ώστε να παρευρεθούν όλοι όσοι ήταν δίπλα της, την αγαπούσαν και την θαύμαζαν.

Διαβάστε επίσης: Νόνικα Γαληνέα: «Για πάντα μαζί! Για πάντα ένα» - Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της 30χρονης εγγονής της

Η ανακοίνωση των παιδιών της Νόνικα Γαληνέα 40 μέρες μετά τον θάνατό της

«40μερο μνημόσυνο Νόνικας Γαληνέα.

Σάββατο 8 Ιουλίου, στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, οδός Αγίου Δημητρίου 23, Σπάτα.

Η θεία Λειτουργία αρχίζει στις 7.30πμ και το μνημόσυνο γύρω στις 9πμ.

Μετά ο καφές θα προσφερθεί στην διπλανή αίθουσα της Γαλιλαίας.

Με όλη μας την αγάπη

Αριέττα, Αλέξια, Αμαλία».

Το γράμμα που άφησε πίσω της

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» και του Νίκου Νικόλιζα, η Νόνικα Γαληνέα εδώ και καιρό με σημάδια προσπαθούσε να πληροφορήσει τους κοντινούς της ανθρώπους πως φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η μεγάλη κυρία του θεάτρου άφησε πίσω της ένα γράμμα, στο οποίο έλεγε πώς θέλει να γίνει η κηδεία της.

Πιο συγκεκριμένα, έγραφε ποιος θέλει να απαγγείλει τον επικήδειό της, ορίζοντας την αγαπημένη της φίλη Άννα Φόνσου ως τη μοναδική που θα μιλήσει την ημέρα της κηδείας της.

Επίσης, μέσα στις τελευταίες επιθυμίες της ανέφερε πως αντί στεφάνων όλα τα χρήματα να πάνε στο Σπίτι του Ηθοποιού. Όμως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι πως οι δύο γυναίκες ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα 85α γενέθλιά της σε λίγες ημέρες. Η πρόεδρος του ιδρύματος και καλή της φίλη βρέθηκε στο σπίτι της στην Κηφισιά για να οργανώσουν την ημέρα εκείνη. Θα πραγματοποιούνταν στον εξωτερικό χώρο του Σπιτιού του Ηθοποιού.

Όταν η Άννα τη ρώτησε «Νόνικα, τι θες να γράφει πάνω η τούρτα;», η μεγάλη κυρία του θεάτρου της απάντησε «γράψε: “ίσως αυτά να είναι και τα τελευταία μου γενέθλια”». Η Άννα Φόνσου παγώνει στο άκουσμα αυτό και τη μαλώνει: «Σε παρακαλώ, τι πράγματα είναι αυτά; Πες μου ειλικρινά τι θες να γράψουμε…» την ξαναρωτάει, με τη Γαληνέα να της αποκρίνεται: «Όταν περάσουν τα χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι τα τελευταία σου γενέθλια», κάνοντας τις δύο γυναίκες να πέσουν η μία στην αγκαλιά της άλλης και να κλαίνε σαν μικρά παιδιά από συγκίνηση.